Laela Scheerder: “Ik heb leuke vrienden gemaakt tijdens het werken.”
Laela Scheerder: “Ik heb leuke vrienden gemaakt tijdens het werken.” Foto: PLUS

Vier medewerkers vertellen over hun werk bij PLUS Verbeeten: ‘Elke dag is anders’

Vierlingsbeek

“Het leukste aan het werken bij PLUS Verbeeten vind ik een praatje maken met een klant of collega. Daarbij vind ik het erg leuk dat ik op verschillende afdelingen mag werken en hierdoor afwisseling heb tijdens mijn werk.”

Ze zegt het met een stralende lach. Laela Scheerder is een van de medewerkers van de supermarkt van de familie Verbeeten, met vestigingen in Vierlingsbeek, Overloon en Tegelen. De 16-jarige Vortum-Mullemse werkt sinds december 2020 op de brood- en de kassa-afdeling in de PLUS-winkel in Vierlingsbeek. “Twee jaar geleden verhuisde ik naar Vortum-Mullem. Ik was op zoek naar bijbaantje dichtbij met een gezellig team. Ja, het werken bij PLUS bevalt me erg goed. Ik heb leuke vrienden gemaakt tijdens het werken. Daarbij is en was er in de supermarkt, ook tijdens coronaperiode, altijd iets te doen. Je hoeft hier nooit stil te zitten. Ik kan het werken bij PLUS iedereen aanraden: het is een gezellig bedrijf waar hard wordt gewerkt, maar ook altijd tijd is voor een gezellig praatje.”

Noud Cornelissen is een andere medewerker van PLUS Verbeeten. Hij is drie jaar ouder dan Laela en werkt sinds 2019 bij Verbeeten in Overloon. Momenteel als eerste verkoopmedewerker voor 36 uur. Ook hij geniet van zijn werk, zo blijkt. “Dit is gewoon een erg leuke en leerzame plek om te werken”, weet hij. “Je komt met veel mensen in contact en bent altijd lekker bezig met verschillende dingen. Ik hou ervan om klanten te voorzien van een goede winkelbeleving en te zorgen dat alles goed geregeld is binnen mijn afdeling. Ook zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden binnen de PLUS-organisatie. Dit wordt ook alleen maar aangemoedigd door Verbeeten.”

Cornelissen werkt 36 uur bij Verbeeten. En niet zonder reden. “Klopt”, zegt hij met een lach. “Want ik wil graag zelfstandig ondernemer worden binnen PLUS. Omdat ik in mijn tijd bij Verbeeten heb gemerkt dat deze manier van ondernemen echt bij mij past. Ik wil graag iets voor mijzelf beginnen en ook voor de omgeving iets kunnen beteken. Die twee doelen kan ik binnen PLUS bereiken.”


Noud Cornelissen: “Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden.”  

Hij heeft zich altijd op zijn plek gevoeld bij Verbeeten, vertelt hij enthousiast. “Van begin af aan. Er is altijd naar mij omgekeken en ik heb me altijd overal bij betrokken gevoeld. Bovendien is er een goede balans van vrijheid binnen het werk en het geven van openheid van zaken. Wat kan, wordt samen besproken en dat is heel fijn. Zo blijf je goed op de hoogte van wat er binnen het bedrijf speelt.”

Nancy Sommers (36) werkt ook in de PLUS-vestiging in Overloon. Maar wel al een poos langer. Ze groeide in 21 jaar tijd van weekendkracht uit tot een van de vaste gezichten in de winkel en is momenteel 20 uur in dienst als kassamedewerker.


Nancy Sommers: “Ik hou van het contact met de klanten.”  

“Het voordeel van het werken in een supermarkt is dat je zoveel verschillende afdelingen hebt, waardoor er voor iedereen wel iets passends te vinden is. Op jonge leeftijd mag je nog niet zoveel van de Arbo, maar kun je bijvoorbeeld wél alvast beginnen met het vullen van de snoep- en chipsvakken. Om vervolgens, als je de leeftijd van 15 of 16 jaar hebt bereikt, in overleg met je leidinggevende te kijken of je naar bijvoorbeeld de brood-, vlees- en kaas- of de groente- en fruitafdeling door wilt stromen. Dat heb ik ook gedaan, ik kan op alle afdelingen wel uit de voeten, maar voel me toch wel het meest op mijn plekje achter de kassa.”

Of ik het bij PLUS naar de zin heb?” Ze herhaalt de vraag met een brede lach: “Nou, na 21 jaar durf ik wel hardop te zeggen dat ik het hier héél goed naar mijn zin heb!” Ook de Overloonse houdt van de afwisseling. “Elke dag is anders. En ik hou van het contact met de klanten. Een gezellig praatje hier, een luisterend oor daar, maar af en toe ook lekker geinen met klanten en collega’s. Jong en oud. Sommigen van hen waren nog niet eens geboren toen ik hier begon met werken. Ik zag ze met de kinderwagen en later aan het handje van hun ouders in de winkel en nu werk ik met ze samen. Dat houdt me ook jong, haha.”

Daan Vloet uit Vierlingsbeek zou je met zijn 42 jaar en zijn dienstverband van 24 jaar bij PLUS Verbeeten een oude rot in het vak kunnen noemen. “Maar, zelfs na die 24 jaar, bevalt het me nog uitstekend”, grijnst hij. “Ik heb plezier in wat ik doe en het is goed te combineren met mijn gezinsleven en mijn hobby’s.”


Daan Vloet: “Opleiden van medewerkers erg leuk om te doen.” 

Waarom hij bij PLUS is gaan werken? “Het klinkt misschien heel gek, maar dit was niet mijn eerste keuze”, zegt hij eerlijk. “Ik wilde altijd iets in de sport gaan doen. Ik heb een toelatingstest gedaan bij het CIOS, maar kwam bij het zwemmen niet goed uit de verf. Daarna heb ik een opleiding gedaan in de richting administratie, met de gedachte om me een jaar later me toch weer in te schrijven bij de CIOS. Na een halfjaar ben ik gestopt met de die opleiding. Ik was zoekende en nog geen week later sprak Piet Verbeeten mij aan. Hij had een vacature in Overloon als zuivel- en diepvriesverantwoordelijke. Ik dacht: nou ja, waarom niet? Die CIOS-test kan altijd nog. Waarop ik de volgende dag meteen naar de PLUS in Overloon heb gebeld en een maandag later zat ik er al voor een gesprek. Alles was binnen een week tijd geregeld!” Met een lach: “Zo ben ik medewerker van PLUS Verbeeten geworden!”

Net als zijn collega’s houdt ook Daan Vloet van de variatie in het werk. “Verder vind ik de omgang met klanten, ik noem ze liever gasten, enorm leuk. Iedere dag is een nieuwe uitdaging, want elke dag is anders, zijn er andere gasten en is er ander werk te doen. Je moet altijd proberen te denken in oplossingen, zodat de gast tevreden de deur uitgaat en terug blijft komen. Mooi vind ik ook dat je na bijna 25 jaar je gasten wel  zo’n beetje kent en dat ik ook commercieel mijn eigen ideeën bij Verbeeten kwijt kan. En ik ben iemand die graag in teamverband werkt. Ook in een supermarkt moet je elkaar helpen waar nodig en kunnen zeggen tegen elkaar wat je ervan vindt. Zo kom je samen tot betere resultaten. Wat ik ook erg leuk vind om te doen is het opleiden van medewerkers. Het begeleiden, aansturen en gesprekken voeren. Het is mooi als bijvoorbeeld vakantiekrachten stappen weten zetten en uitgroeien tot vulploegleider of nog meer. Ik heb hier heel veel jongens en meiden van 15, 16, of 17 jaar schuchter de supermarkt zien binnenkomen, maar zelfverzekerd de deur uit zien gaan. Sommigen om te gaan doen waarvoor ze gestudeerd hebben, anderen om met iets anders aan de slag te gaan en ook de nodigen die toch zijn blijven hangen. Net zoals ik…”

Interesse om net als Laela, Noud, Nancy en Daan bij PLUS Verbeeten te werken? Als bijbaan, vakantiebaan of als vaste medewerker? Kijk dan voor meer informatie op de website WerkenBijPlus.nl 

Nancy Sommers: “Ik hou van het contact met de klanten.”
Noud Cornelissen: “Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden.”
Daan Vloet: “Opleiden van medewerkers erg leuk om te doen.”
Laela Scheerder: “Ik heb leuke vrienden gemaakt tijdens het werken.”