Gradje Welbers:
Gradje Welbers: "Door de extra openingsdag kunnen we onze groeiende klantenkring nog beter van dienst zijn.” Foto: Persfoto

Gradje Tweewielers voortaan ook op woensdag open: ‘Van hobby werk kunnen maken’

Vierlingsbeek

Gradje Tweewielers breidt per 1 mei 2022 zijn openingsdagen uit. Vanaf die datum is de fietsenmaker én -verkoper aan de Bunder 7 in Vierlingsbeek voortaan ook ‘s woensdags van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend. “Het wordt steeds drukker”, meldt Grad Welbers. “Niet alleen met de verkoop van fietsen, vooral elektrische, maar ook met het aantal reparaties. Door die extra openingsdag kunnen we onze groeiende klantenkring nog beter van dienst zijn.”

Gradje Welbers blijft op maandag en dinsdag als parttimer bij de gemeente Land van Cuijk werken. Op de andere dagen, buiten de zondagen, kunnen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe (elektrische) fiets bij hem terecht. Maar ook voor een gebruikte fiets, reparatie en/of onderhoud is Gradje Tweewielers het juiste adres. “En uiteraard hebben we een ruim assortiment aan onderdelen en accessoires, zodat we onze klanten snel weer op weg kunnen helpen. Ja, we hebben een trouwe klantenkring, de meesten van hen komen uit Vierlingsbeek, Groeningen, Holthees en Maashees en zijn al jaren klant. Dat vind ik als fietsenmaker ook mooi, het persoonlijke contact met de mensen.” Met een lach: “En ze gaan altijd vrolijk weg. Of op een nieuwe fiets, of op een gerepareerde fiets. Wat ons geheim is? Ik denk de korte lijnen en de goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Die prijs-kwaliteitverhouding is ook de kracht van de elektrische fietsen die Grad Welbers verkoopt. “Van het merk Victoria, een kwalitatief sterke, betrouwbare fiets voor ieder budget met zeer goede recensies. Datzelfde geldt ook voor de dames- en herenfietsen van Avalon, een mooie, robuuste transportfiets. Weet je wat het is? Ik wil gewoon geen fietsen verkopen die snel kapot zijn of mankementen krijgen, daarvoor ken ik mijn klanten te goed en ik weet hoe vervelend het is als je fiets kapot is. Ik ga voor een langdurige relatie met mijn klanten en niet voor de snelle verkoop.”

Sinds hij als fietsenmaker begon in 2011 krijgt hij een gevarieerdheid aan fietsen onder ogen. Van een tweedehands studentenfiets tot een dure renfiets of mountainbike. “En de laatste jaren natuurlijk ook elektrische fietsen. Die waren al populair toen ik als fietsenmaker begon, maar waren in coronatijd bijna niet meer aan te slepen. Maar met welke fiets de klant ook komt, ik repareer ze allemaal met evenveel plezier. Of er moet echt niks meer van te maken zijn, dan zeg ik dat ook eerlijk.”

Of Grad Welbers vroeger als jongetje al droomde van het vak fietsenmaker? “Nee, dat niet”, lacht hij. “Maar het is wel zo dat ik iemand ben die graag met zijn handen werkt. Nadat ik een bekende een paar keer had geholpen met het repareren van zijn fiets, viel het kwartje eigenlijk. Zo is Gradje Tweewielers toevallig ontstaan en ik heb er geen spijt van. Fietsenmaker is gewoon een mooi, gevarieerd vak. Van inkoop tot aflevering van een fiets. Eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Mooi, toch?”

Voor meer informatie:
Gradje Tweewielers, De Bunder 7, 5821 GC Vierlingsbeek, telefoon 06-17769196, e-mail gradjewelbers@kpnmail.nl, webshop Gradje Tweewielers Vierlingsbeek.

Openingstijden: woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur (zondags en op feestdagen gesloten).

De damesfietsen van Avalon, een mooie, robuuste transportfiets..
De opvallende bedrijfsbus van Gradje Tweewielers.
Renfiets, te koop Gradje Tweewielers.
De elektrische fietsen van Vitoria, betrouwbaar en voor ieder budget.