DES verloor zondag met 14-8 van de nummer drie op de ranglijst, Diosa.
DES verloor zondag met 14-8 van de nummer drie op de ranglijst, Diosa. Foto: Persfoto

Tweede verlies op rij voor koploper DES

Sport

De korfbalsters van DES hebben opnieuw een topper in de eerste klasse verloren. De roodwitten gingen, na het thuisverlies tegen SVO (6-12) vorige week, zondag geflatteerd met 14-8 (6-4) onderuit bij de nummer drie op de ranglijst, Diosa. Ondanks de nederlaag, de tweede op rij, heeft de Vierlingsbeekse ploeg (vanwege het betere doelsaldo) de titel nog altijd in eigen hand. 

Tegen Diosa was DES qua spel zeker niet de mindere, maar het manco van de roodwitten is duidelijk: het missen van kansen. Tijdens het topduel in sportcentrum Arcus in Wijchen miste DES zelfs drie strafworpen. De ene keer rolde de bal net over rand weer uit de korf, de andere keer werd een op het oog zuiver doelpunt afgekeurd. Het zat de gasten zondag absoluut niet mee. De thuisploeg daarentegen kwam in de loop van de wedstrijd steeds beter in haar spel. Diosa had gewoon minder schoten nodig om tot een doelpunt te komen en verdedigde fel.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is DES nog altijd koploper met twintig punten uit twaalf duels. Maar nu samen met SVO, dat zondag met 12-3 van Merselo won. Diosa is de nummer drie op de ranglijst met achttien punten uit twaalf wedstrijden. De roodwitten, die de laatste weken Eva van den Beuken (enkelblessure) en Maud van Rhee (schoolstage in het buitenland) node missen, hebben echter een beter doelsaldo dan hun naaste belagers.

DES heeft momenteel een doelsaldo van + 68, SVO van +57 en Diosa van +56. Dat het een spannend einde van de competitie gaat worden, waarin het doelsaldo uiteindelijk beslissend kan zijn, is wel duidelijk.

DES speelt komende zondag om 13.20 uur thuis tegen Noviomagum, de nummer vijf op de ranglijst. Een week later staat in de ‘eigen’ Raaijhal in Overloon het slotduel tegen Merselo, de nummer vier op de ranglijst, op de rol. Op de slotdag spelen SVO en Diosa tegen elkaar.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Lisanne Koenen (2), Janneke Koenen en Lincy Achten.