SVO en DES maakten er in Ooij een bloedstollende topper van: 12-11.
SVO en DES maakten er in Ooij een bloedstollende topper van: 12-11. Foto: Persfoto

DES teleurgesteld na verlies topper

Sport

De korfbalsters van DES kunnen hun titelaspiraties in de eerste klasse in de ijskast zetten. De gasten uit Vierlingsbeek gingen zondag op het zonovergoten sportpark De Kempkens in Ooij in een bloedstollende topper nipt met 12-11 onderuit tegen koploper SVO.

De opluchting was groot aan de zijde van de thuisploeg, die door deze zege het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. Bij DES droop de teleurstelling van de gezichten af. De roodwitten waren dicht bij minimaal een punt, maar zagen in de absolute slotfase SVO alsnog de volle winst pakken.

Toch konden de gasten zich weinig verwijten maken, want op de instelling, de inzet en het spel viel weinig aan te merken. Tot aan de rust kon DES de lijstaanvoerder ook in de score (5-5) volgen. Direct na rust sloeg SVO een gat van drie doelpunten verschil (9-6), maar DES liet het hoofd niet hangen en kwam in de laatste tien minuten terug tot 10-10 en 11-11. In de bloedstollende slotfase, met kansen aan beide zijden, was het uiteindelijk de in deze competitie veel scorende thuisploeg die in de slotseconden de winnende treffer wist te maken.

SVO leidt de dans in de competitie nu met 19 punten uit 10 duels. Op de tweede plek staat Flash met 14 punten uit 10 wedstrijden en DES staat op de derde plaats met 14 punten uit 10 duels. Volgende week speelt de Vierlingsbeekse ploeg om 12.00 uur thuis tegen Fortuna’74, dat met 13 punten uit 10 wedstrijden op plek vier van de ranglijst staat.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (6), Maud van Rhee (2), Janneke Koenen, Lieke van Treek en Marly Jilesen.