De korfbalsters van DES bonden zondag Olland aan de zegekar.
De korfbalsters van DES bonden zondag Olland aan de zegekar. Foto: Persfoto

Derde zege op rij voor DES

Sport

De korfbalsters van DES hebben in de zaalcompetitie hun derde zege op rij gehaald. De roodwitten versloegen zondagmiddag in sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode laagvlieger Olland met 11-18.

De Vierlingsbeekse ploeg kwam met 1-0 achter tegen de nog puntloze thuisploeg, maar nam vervolgens het voortouw en liep in de eerste helft uit naar een 7-10 voorsprong. In de tweede helft kwam Olland vlak na de pauze nog terug tot twee doelpunten verschil (8-10), maar daarna pakte DES de (scorende) draad weer op en liepen de gasten met snel en gevarieerd spel uit naar (opnieuw) een ruime en welverdiende overwinning: 11-18.

DES blijft door deze zege meedoen om de titel. De ploeg van trainer-coach Yvo van Dijk is met zes punten uit drie duels medekoploper in de eerste klasse. Op zondag 11 december om 12.15 uur staat in sporthal Heuvelland in Groesbeek de belangrijke uitwedstrijd tegen naaste concurrent SVO uit Ooij op de rol.

Doelpunten DES: Maud van Rhee (5), Milou van den Boogaard (4), Lincy Achten (3), Janneke Koenen (2), Lisanne Koenen (2) en Marly Jilesen (2).