Koploper DES is met een uitzege (10-13) op Noviomagum aan de tweede competitiehelft begonnen. Persfoto

Moeizame uitzege DES: ‘Punten tellen’

Sport

De  korfbalsters van DES zijn met een moeizame uitzege aan de tweede helft van het zaalseizoen begonnen. De roodwitten, koploper in de eerste klasse, versloegen zondagmiddag in sporthal De Triangel in Lent  Noviomagum met 10-13 (6-9).

“De punten tellen. Zo’n eerste wedstrijd na de winterstop kun je ook gewoon verliezen”, zei een opgeluchte trainer-coach Yvo van Dijk na afloop van het duel, waarin DES moeizaam op gang kwam en in de beginfase zelfs even tegen een 5-2 achterstand aankeek. Maar daarna pakte de Vierlingsbeekse ploeg het heft in handen.

Ondanks het niet altijd even geconcentreerde spel was het snelle spel van de gasten de thuisploeg in de rest van het duel te machtig. Daardoor bleef de marge van minimaal twee doelpunten in het voordeel van DES ook in de tweede helft gehandhaafd en blijft de ploeg Van Dijk ongeslagen in deze competitie.

DES leidt de dans in de competitie met twaalf punten uit zes duels. Diosa staat tweede met tien punten uit zes wedstrijden. SVO bezet de derde plek met acht punten uit vijf duels en Merselo is met acht punten uit zes wedstrijden  de nummer vier op de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Milou van den Boogaard 4, Eline van Treek 3, Eva van den Beuken 2, Maud van Rhee 2, Babs van Daal en Janneke Koenen.

DES speelt op zondag 22 januari in De Raaijhal in Overloon de derby tegen Merselo (15.15 uur). Op zondag 29 januari om 10.45 uur kruisen de roodwitten vervolgens de degens met hekkensluiter DOT.