DES won zondag op sportpark Soetendaal met 13-9 van Merselo. Speelster van de week Mirte genoot van alle aandacht.
DES won zondag op sportpark Soetendaal met 13-9 van Merselo. Speelster van de week Mirte genoot van alle aandacht. Foto: Persfoto

DES te sterk voor Merselo

Sport

De korfbalsters van DES bonden zondag in de eerste klasse in een duel om des keizers baard laagvlieger Merselo aan de zegekar. De roodwitten wonnen op het eigen sportpark Soetendaal met 13-9 van de geelzwarten, die fanatiek van zich afbeten tegen het veel hoger op de ranglijst geklasseerde DES.

Halverwege de wedstrijd leidde DES met 7-4. Daarna liep de thuisploeg uit naar een op het oog ruime marge (10-4), maar was het Merselo, de nummer zes op de ranglijst, dat sterk terugkwam tot 11-9, waarna de Vierlingsbeekse ploeg de zege niet meer in gevaar liet komen door via Babs van Daal en de ingevallen A-speelster Wieke Joosten twee keer te scoren: 13-9.

Door deze overwinning blijft DES tweede op de ranglijst, drie punten achter kampioen SVO. Op zondag 12 juni sluit DES de competitie in Loosbroek af met een uitwedstrijd tegen Korloo. Aanvang: 13.00 uur.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard 5, Janneke Koenen 2, Eva van den Beuken 2, Eline van Treek, Maud van Rhee, Babs van Daal en Wieke Joosten.