DES juicht, samen met de pupillen van de week, na de 10-6 winst op Fortuna'47.
DES juicht, samen met de pupillen van de week, na de 10-6 winst op Fortuna'47. Foto: Persfoto

DES wint overtuigend: ‘We gaan voor plek twee’

Sport

De korfbalsters van DES bonden zondagmiddag op het eigen sportpark Soetendaal naaste concurrent Fortuna’74 aan de zegekar. De Vierlingsbeekse ploeg won met 10-6 (5-1) van het Hernense team en blijft daardoor haar positie in de top van de ranglijst in de eerste klasse behouden. “We gaan voor plek twee”, zei trainer-coach Rinus Ugen na afloop van het thuisduel op het zonovergoten sportpark over het doel in het restant van de competitie. 

DES, dat vorige week de topper tegen koploper SVO nipt verloor en daardoor de titel en promotie op zijn buik kan schrijven, richt zijn vizier nu op de ‘titel’ reservekampioen. Om dat doel te bereiken, was winst op Fortuna’74, de nummer vier op de ranglijst, zondag noodzakelijk.

In de aanvangsfase hadden beide ploegen, mede door het straffe briesje dat over het veld blies en de scherpe zon, moeite om tot scoren te komen. Na een kwartier stond de brilstand (0-0) nog steeds op het scorebord, maar in het vervolg van de eerste helft was het DES dat het heft in handen nam, het tempo opvoerde en uitliep naar een ruime 5-1 marge bij de rust.

Na de pauze probeerden de gasten de druk op te voeren, maar ook zij misten, net als DES, een groot aantal kansen. Daardoor zagen de roodwitten, in een duel tussen twee hardwerkende en voor de punten strijdende ploegen, de zege eigenlijk nooit in gevaar komen en konden ze twee punten aan hun totaal toevoegen.

DES staat na deze winstpartij gedeeld tweede op de ranglijst, met 16 punten uit 11 duels, samen met Flash. SVO leidt de dans met 21 punten uit 11 wedstrijden.

DES speelt op zondag 22 mei om 11.00 uur uit tegen Roka.  Op zondag 29 mei om 13.00 uur staat het thuisduel met Merselo op de rol en op zondag 12 juni speelt DES zijn laatste competitiewedstrijd, om 13.00 uur uit tegen Korloo. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Marly Jilesen (2), Janneke Koenen, Eline van Treek, Kirsten Janssen en Maud van Rhee.