DES bond woensdagavond Merselo aan de zegekar: 6-12.
DES bond woensdagavond Merselo aan de zegekar: 6-12. Foto: DES

DES te sterk voor Merselo

Sport

De korfbalsters van DES bonden woensdagavond Merselo met ruime cijfers aan de zegekar. De roodwitten wonnen in sporthal De Wetteling in Venray met 6-12, na een magere 4-6 ruststand.

In de eerste helft kon de hekkensluiter uit Merselo de Vierlingsbeekse ploeg nog bijbenen, maar in deel twee van de inhaalwedstrijd schakelde DES, dat met enkele niet geheel fitte speelsters aan de wedstrijd begon en om allerlei redenen al weken niet met het complete team kan trainen, een tandje bij en wist de ploeg van trainer-coach Rinus Ugen Merselo verdedigend beter in toom te houden en ook qua score beetje bij beetje afstand te nemen van de geelzwarten. Zowel DES als Merselo bleek moeite te hebben met het verzilveren van de (geregeld open) kansen.

DES staat na deze verdiende zege op plek twee van de ranglijst in de eerste klasse, met zeven punten uit vijf wedstrijden. Merselo is de nummer laatst, met één punt uit vier wedstrijden. Komende zondag staat voor DES de wedstrijd tegen koploper JES-Klick’15, dat de volle winst (tien punten) uit vijf duels heeft, op de rol.

Deze topper begint om 10.45 uur in De Raaijhal in Overloon.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Maud van Rhee (3), Marly Jilesen (3), Janneke Koenen en Lieke van Treek.