DES 1 na de wedstrijd op de foto met de pupillen van de week: Tavi Oudenhoven en Merel Kamminga. Foto: eigen foto

Moeizame zege DES

Sport

De korfbalsters van DES bonden zondag in de Raaijhal in Overloon Merselo aan de zegekar. De Vierlingsbeekse ploeg behaalde een zwaarbevochten overwinning: 13-11 (8-6).

DES, dat op 16 maart nog met ruime cijfers (6-12) van de gasten won, stond in de aanvangsfase zelfs even met 4-2 achter, maar boog die achterstand nog voor de rust om in een 8-6 voorsprong. In de tweede helft liepen de roodwitten uit naar een op het oog veilige marge van 12-7, maar maakte de ploeg het zichzelf onnodig moeilijk door minder scherp te verdedigen, te gehaast spel en een slordige afwerking. Daardoor kon het fel tegenstribbelende Merselo terugkomen tot 12-11, waarna de vlak daarvoor ingevallen A-speelster Simone Derkx namens DES de veilige 13-11 op het scorebord bracht.

DES staat tweede op de ranglijst, achter kampioen JES/Klick’15.

Op zondag 3 april om 11.50 uur korfbalt de Vierlingsbeekse ploeg haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Dit duel tegen DOT wordt gespeeld in sporthal De Kubus in Deurne.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Maud van Rhee (3), Marly Jilesen (2), Babs van Daal (2), Lieke van Treek en Simone Derkx.