DES leed in de korfbaltopper tegen SVO een gevoelige nederlaag: 8-12.
DES leed in de korfbaltopper tegen SVO een gevoelige nederlaag: 8-12. Persfoto

Eerste nederlaag DES in topper

Sport

De korfbalsters van DES hebben in de race om de titel in de eerste klasse een gevoelige nederlaag geleden. De roodwitten verloren zondag met 8-12 (4-5) van SVO, de nummer twee op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden voor de boeg leidt DES met twintig punten uit elf duels, twee punten voor de ploeg uit Ooij.

Vooraf was al duidelijk dat het een wedstrijd op het scherp van de snede zou worden. DES, dat met de volle buit van twintig punten uit tien wedstrijden vol vertrouwen aan de topper begon, zou bij winst het kampioenschap voor het grijpen hebben en SVO moest winnen om kansrijk te blijven in de strijd om de titel. De uitwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in een knappe 10-18 zege voor de roodwitten.

In de bomvolle Raaijhal in Overloon ontspon zich zondag een wedstrijd tussen twee ploegen die qua niveau al jaren aan elkaar gewaagd zijn. DES kon de vanaf het begin beter in de wedstrijd zittende gasten tot aan de rust qua score echter volgen. Vlak voor de pauze kwam het geroutineerde en fysiek sterkere SVO op voorsprong, een marge die in het loop van de spannende tweede helft, ondanks het harde werken van DES, alleen maar groter werd. Op de zege van de gasten, die onlangs in de van Oranje Wit overgekomen Otto Hubregtse een nieuwe, ervaren hoofdtrainer begroetten, viel weinig af te dingen.

DES heeft ondanks dit verlies de titelkansen nog altijd in eigen hand. De Vierlingsbeekse ploeg speelt volgende week zondag de moeilijke uitwedstrijd tegen Diosa, met zestien punten uit elf wedstrijden de nummer drie op de ranglijst. Dit duel in sportcentrum Arcus in Wijchen begint om 12.15 uur.

Doelpunten DES: Marly Jilesen 3, Eline van Treek 3 en Milou van den Boogaard 2.