DES won dinsdagavond met 23-7 van Olland en lijkt klaar voor de topper tegen SVO.
DES won dinsdagavond met 23-7 van Olland en lijkt klaar voor de topper tegen SVO. Foto: Persfoto

Koploper DES haalt uit

Sport

De korfbalsters van DES, koploper in de eerste klasse, lijken helemaal klaar voor de competitiekraker tegen SVO uit Ooij. Dinsdagavond bonden de roodwitten in de Raaijhal in Overloon laagvlieger Olland met een eclatante 23-7 overwinning aan de zegekar. 

DES, dat halverwege het inhaalduel al met ruime cijfers (12-3) leidde, staat na deze winstpartij op twintig punten uit tien duels. SVO, dat zondag om 13.15 uur in de Raaijhal de degens met DES kruist, staat op de tweede plek met zestien punten uit tien wedstrijden.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg lonkt het kampioenschap voor de Vierlingsbeekse ploeg, die dinsdagavond tegen Olland - na een moeizaam begin - met snel, fanatiek en gevarieerd spel de tegenstander nooit in de wedstrijd liet komen en voor het eerst in deze competitie meer dan twintig doelpunten scoorde. Ook A-speelster Wieke Joosten, die als invalster een prima partij korfbalde, wist twee van haar kansen te verzilveren.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (5), Eline van Treek (3), Marly Jilesen (3), Janneke Koenen (3), Lisanne Koenen (3), Lincey Achten (3) Wieke Joosten (2) en Lieke van Treek.