DES overtuigde in het oefenduel met DAW Schaijk: 17-14 winst.
DES overtuigde in het oefenduel met DAW Schaijk: 17-14 winst. Foto: Persfoto DES

Korfbalsters DES sterk in oefenduel

Sport

De korfbalsters van DES wonnen zondag, ter voorbereiding op de zaalcompetitie in de eerste klasse. verrassend het oefenduel met overgangsklasser DAW Schaijk. De roodwitten begonnen in de Raaijhal in Overloon voorzichtig aan de wedstrijd en keken al snel tegen een 1-5 achterstand aan, maar kwamen vervolgens ijzersterk terug en wonnen verdiend met 17-14 (7-7). 

Of het snelle, afwisselende spel van DES in de zaal beter tot z’n recht komt, zal in de competitie moeten blijken. Tegen DAW, dat in de competitie (zowel in de zaal als op het veld) een klasse hoger speelt dan de thuisploeg, wisten de Vierlingsbeekse korfbalsters hun kansen in ieder geval zeer doeltreffend te verzilveren. Zeker in de tweede helft was DES met tien scores goed op schot. 

Doelpuntenmakers DES: Milou van den Boogaard (4),  Janneke Koenen (3), Lisanne Koenen (3), Lieke van Treek (2), Marly Jilesen (2), Babs van Daal, Eva van den Beuken en Maud van Rhee, 

Op zondag 20 november start de zaalcompetitie voor de Vierlingsbeekse ploeg met een uitwedstrijd tegen het Vlierdense DOT. Aanvang:  10.30 uur.