Koploper DES juicht na de ruime derbyzege op Merselo: 6-13.
Koploper DES juicht na de ruime derbyzege op Merselo: 6-13. Foto: Wim Fase

DES wint van Merselo en blijft koploper

Sport

De  korfbalsters van DES blijven koploper in de eerste klasse. In de Raaijhal in Overloon werd Merselo zondag met 6-13 (4-8) verslagen. 

De Raaijhal is zowel de thuishaven van DES als Merselo. Zondagmiddag speelde de Vierlingsbeekse ploeg voor het oog van fans van beide kampen een uitwedstrijd, waarin de roodwitten na een sterk begin (1-5) en een ruststand van 4-8 uiteindelijk terecht aan het langste eind trokken. Beide ploegen misten vele kansen, DES iets minder dan Merselo, waardoor op de zege van de Vierlingsbeekse ploeg weinig af te dingen viel. 


Een wedstrijdbeeld van Merselo-DES: gevecht om de bal onder de korf. Foto: Wim Fase.

DES, dat aan het eind van de wedstrijd een publiekwissel gunde aan Maud van Rhee, die vanwege een buitenlandse studiestage op het Spaanse eiland Ibiza de komende weken niet in actie komt voor de roodwitten, leidt na deze derbyzege in de competitie met veertien punten uit zeven duels. Diosa staat tweede met twaalf punten uit zeven wedstrijden, SVO bezet de derde plek met tien punten uit zeven duels en Merselo bezet plaats vier met acht punten uit zeven wedstrijden. 


Publiekswissel Maud van Rhee. Foto: Wim Fase.

Doelpuntenmakers DES: Milou van den Boogaard 3, Eline van Treek 3, Lisanne Koenen 3, Marly Jilesen 2 en Maud van Rhee 2. 

Op zondag 29 januari om 10.45 uur kruisen de roodwitten onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk in de Raaijhal de degens met hekkensluiter DOT.