DES 1 viert feest na de ruime zege op naaste titelconcurrent SVO: 10-18.
DES 1 viert feest na de ruime zege op naaste titelconcurrent SVO: 10-18. Foto: Persfoto

Eclatante zege DES in topper

Sport

De korfbalsters van DES hebben de topper tegen SVO uit Ooij dik gewonnen. Het duel om de eerste plaats in de eerste klasse eindigde in sporthal Heuvelland in Groesbeek in een eclatante uitzege voor de roodwitten: 10-18 (2-10).

Door deze zege blijft DES in de race voor de titel in deze klasse. De Vierlingsbeekse ploeg deelt de eerste plaats met Diosa, dat op zondag 18 december om 13.15 uur de tegenstander is in De Raaijhal in Overloon en zondag won van naaste concurrent Merselo (13-5). Zowel DES als Diosa heeft acht punten uit vier wedstrijden. 

Tegen het geroutineerde SVO, waarvan DES nog nooit won, kwamen de gasten als een raket uit de startblokken. De normaliter makkelijk scorende thuisploeg kreeg door het strakke verdedigingsspel van DES amper kansen. DES daarentegen wist zich met het vertrouwde snelle en gevarieerde aanvalsspel de ene na de andere kans te creëren en, zeker in de eerste helft, ook doeltreffend af te ronden. Na de pauze liet DES de touwtjes enigszins vieren, maar kwam de ruime en verdiende zege nooit meer in gevaar. 

Doelpunten DES: Maud van Rhee (5), Milou van den Boogaard (4), Eline van Treek (3), Lisanne Koenen (2), Marly Jilesen, Janneke Koenen, Lincy Achten en Eva van den Beuken.