DES verloor zondag ongelukkig met 14-9 van SVO.
DES verloor zondag ongelukkig met 14-9 van SVO. Foto: Persfoto

Weinig geluk voor verliezend DES

Sport

De korfbalsters van DES gingen zondag in de overgangsklasse met een teleurgesteld gevoel van het veld in de Ooijpolder bij Nijmegen. Lang vochten ze tegen het Ooijse SVO voor minimaal een punt tegen de hoger op de ranglijst geklasseerde thuisploeg, maar op cruciale momenten zat het de ploeg van trainer-coach Yvo van Dijk absoluut niet mee. De jeugdige gasten bogen pas in de ultieme slotfase het hoofd voor het geroutineerde SVO: 14-9 (4-5).

Nee, het lag zeker niet alleen aan de af en toe warrig fluitende scheidsrechter, maar gedurende de wedstrijd bekroop iedereen met een roodwithart toch wel het gevoel dat het vandaag moeilijk winnen zou zijn op het zonovergoten sportpark De Kempkens in Ooij. Zo keurde de leidsman een paar seconden voor de rust, bij een 3-5 stand in het voordeel van de Vierlingsbeekse ploeg,  een volgens DES zeer discutabel doelpunt van SVO goed. En tien minuten voor tijd, toen DES nog steeds gelijkwaardig was aan de tegenstander en Marly Jilesen net de 10-9 had gescoord, kregen de roodwitten een zeer te betwisten strafworp tegen. Dat ‘cadeautje’ werd vervolgens door SVO dankbaar uitgepakt (11-9), waarna DES er niet meer in geloofde en het thuisteam kon uitlopen naar een toch nog ruime 14-9 zege. Geflatteerd, maar daar maalde na afloop bij SVO natuurlijk niemand om.

Ondanks het  ’frustrerende verlies’, zoals hij het direct na afloop noemde, was Yvo van Dijk opnieuw tevreden over het spel en de inzet van de Vierlingsbeekse promovendus. “Het is voor het zelfvertrouwen alleen wel lekker als je je goede spel ook gaat belonen met punten. Zowel verdedigend als aanvallend zijn we nog steeds groeiende en we hebben ervoor gevochten vandaag. Dat is alleen maar te prijzen. Dat kwartje gaat een keer de goede kant op vallen.”

Op zondag 23 oktober om 13.00 uur speelt DES in deze acht ploegen tellende overgangsklasse in de strijd om plek vijf op de ranglijst thuis tegen Flamingo’s, dat net als DES vier punten heeft. DES uit vijf duels, Flamingo’s uit vier wedstrijden. 

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (3), Maud van Rhee (3), Marly Jilesen (2) en Babs van Daal.