De DES-speelsters Lisanne Koenen (l.), Babs van Daal en Eva van den Beuken zitten de aanvalsters van Oxalis dwars,
De DES-speelsters Lisanne Koenen (l.), Babs van Daal en Eva van den Beuken zitten de aanvalsters van Oxalis dwars, Foto: Persfoto

Monsterscore DES in oefenduel

Sport

De korfbalsters van DES hebben ook hun tweede oefenwedstrijd gewonnen. Na de ruime uitzege op het Vlierdense DOT (7-13) werd zondagmiddag op het zonovergoten sportpark Wienus in Hegelsom competitiegenoot Oxalis, dat net als DOT en DES in de overgangsklasse uitkomt, kansloos gelaten: 2-17 (1-9). 

De roodwitten waren veel te sterk voor de thuisploeg, die de snelle aanvallen van DES  maar niet onder controle kreeg en aanvallend totaal geen potten kon breken. DES speelde fanatiek, met veel variatie in het aanvalsspel en concentratie in de verdediging, en bouwde onder leiding van hoofdcoach Yvo van Dijk de voorsprong in de tweede helft gestaag uit. 

Voor de gasten, die op zondag 11 september om 13.00 uur met een thuisduel tegen Heumen aan de competitie beginnen, scoorden  Milou van den Boogaard (5), Marly Jilesen (5), Maud van Rhee (3), Babs van Daal (2), Eva van den Beuken en A-speelster Simone Derkx de doelpunten.