Afbeelding
Foto: DES

DES kansloos tegen kampioen

Sport

De korfbalsters van DES verloren zondag de topper in de eerste klasse tegen JES/ Klick’15. De gasten uit Venhorst wonnen in de Raaijhal in Overloon met ruime cijfers (7-20) en konden met nog twee duels voor de boeg en vijf punten voorsprong op de Vierlingsbeekse ploeg de kampioensvlag al hijsen. 

DES, dat ambitieus aan de zaalcompetitie begon en halverwege het duel tegen JES/Klick’15 al tegen een 2-9 achterstand aankeek, was kansloos tegen de sterk spelende gasten, die vooral veel scherper waren in de afwerking. In tegenstelling tot DES, dat wel weer voldoende kansen kreeg, maar die ook in deze wedstrijd niet wist te verzilveren. 

JES/Klick’15 was oppermachtig en vierde na afloop het kampioenschap met de volle buit (twaalf punten uit zes wedstrijden). DES staat op plek twee met zeven punten uit zes duels. Op zondag 27 maart speelt DES om 11.45 uur in De Raaijhal in Overloon de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Merselo, waarvan het vorige week met 6-12 won. Daarna staat op zondag 3 april de uitwedstrijd tegen DOT op het programma. Aanvang: 11.50 uur. 

Doelpunten DES: Eline van Treek (2), Milou van den Boogaard (2), Marly Jilesen (2) en Maud van Rhee.