DES ging zondag in de ultieme slotfase met 9-10 onderuit tegen Oxalis.
DES ging zondag in de ultieme slotfase met 9-10 onderuit tegen Oxalis. Foto: Persfoto

DES verliest in slotseconden

Sport

De teleurstelling was groot zondagmiddag bij overgangsklasser DES. En niet zonder reden, want in de allerlaatste seconden van de thuiswedstrijd tegen Oxalis gaven de Vierlingsbeekse korfbalsters een welverdiend punt alsnog uit handen: 9-10. “Een kwestie van ervaring”, wist trainer-coach Yvo van Dijk. “We willen  te graag winnen, maken zelf de 10-9 niet, de tegenstander scoort in de volgende aanval wel. Erg jammer, maar het zijn wel mooie leermomenten. We zijn qua spel goed op weg.”

Halverwege de wedstrijd leidden de roodwitten met 6-5. Een score die alleszeggend was voor het wedstrijdbeeld. Want ook in deze wedstrijd kon promovendus DES zich goed meten met de tegenstander. Zeker in de eerste helft, waarin de thuisploeg prima speelde en er ook in slaagde om enkele kansen te verzilveren. Na de 6-3 haperde de DES-machine echter plotsklaps, waarna Oxalis terug in de wedstrijd wist te komen en in het tweede deel van het spannende duel, zeker qua scores, beter op dreef was dan DES. In een bloedstollende slotfase, met kansen over en weer, waren het uiteindelijk de meer ervaren gasten die aan het langste eind trokken en ietwat gelukkig met de volle buit huiswaarts keerden.

Doelpunten DES: Milou van den Boogaard (4), Marly Jilesen, Babs van Daal, Janneke Koenen, Lisanne Koenen en Eline van Treek. 

Op zondag 2 oktober speelt DES thuis tegen Bladella. Aanvang: 13.00 uur.