De korfbalsters van DES waren zondag te sterk voor Tovido: 6-12.
De korfbalsters van DES waren zondag te sterk voor Tovido: 6-12. Foto: Persfoto

DES slaat belangrijke slag in titelstrijd

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondag in de strijd om de titel in de eerste klasse een goede slag geslagen. Zelf wonnen de roodwitten voor het oog van een handvol eigen fans in sporthal De Braken in Boxtel met 6-12 van laagvlieger Tovido, terwijl naaste concurrent Diosa verrassend met 12-9 verloor van hekkensluiter DOT.

Daardoor klaarden de gezichten bij de korfbalsters van DES na afloop van de moeizame zege op Tovido waarschijnlijk snel op, want tevreden over hun eigen spel waren ze zichtbaar niet. Vooral in de eerste helft was het spel slordig en werden er vele kansen gemist. Na de 5-5 ruststand speelde DES in de tweede helft een stuk geconcentreerder en beter, waardoor de thuisploeg, ondanks de vele kansen die de gasten bleven missen, kansloos was en DES met twee belangrijke punten in de knip huiswaarts keerde.

DES staat nu met de volle buit, achttien punten uit negen duels, op de eerste plaats van de ranglijst. Diosa heeft vier punten minder uit evenveel wedstrijden en SVO bezet de derde plaats met twaalf punten uit acht wedstrijden.

Op zondag 12 februari om 13.15 uur speelt DES thuis tegen Olland, met vier punten uit acht wedstrijden de nummer zes op de ranglijst.

Doelpunten: Marly Jilisen (4), Milou van den Boogaard (3), Lisanne Koenen (2), Babs van Daal, Eva van den Beuken en Eline van Treek.