DES juicht onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk na de 9-10 zege op VMS'21.
DES juicht onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk na de 9-10 zege op VMS'21. Foto: Ron Koenen

Dikverdiende uitzege DES

Sport

De korfbalsters van DES hebben zondagmiddag op een zonovergoten sportpark De Leemput in Schijndel een dikverdiende overwinning behaald op hekkensluiter VMS’21. De ploeg uit Vierlingsbeek won met 9-10 (7-7) van de thuisploeg, die zich kranig verweerde en lang in de wedstrijd bleef tegen de opnieuw goed spelende, maar wederom vele (open) kansen missende, roodwitten. 

De boodschap vooraf was duidelijk: wil je aan blijven haken bij de middenmoot van de overgangsklasse en niet in de degradatiezone verzeilen, dan moest er gewonnen worden. Maar anders dan de stand op de ranglijst doet vermoeden, bleek het nog puntloze VMS’21 taaier en sterker dan van tevoren wellicht was gedacht.

De twee ploegen maakten er samen een bloedstollende en voor het publiek aantrekkelijke en af en toe fysieke pot korfbal van, waarbij de gasten uit Vierlingsbeek, na een 8-7 achterstand vlak na de rust, uiteindelijk met één doelpunt verschil aan het langste eind trokken en op basis van het veldspel, gevarieerd, snel en veel mogelijkheden creërend, terecht met de twee punten in de knip huiswaarts keerden.

Doelpunten DES; Milou van den Boogaard (6), Maud van Rhee (3) en Eline van Treek. 

Op zondag 16 oktober om 12.30 uur staat voor DES het uitduel met SVO uit Ooij op het programma. DES heeft vier punten uit vijf duels, SVO zes uit evenzoveel wedstrijden.