Na een ruststand van 8-9 verloor DES met 9-18 van Bladella.
Na een ruststand van 8-9 verloor DES met 9-18 van Bladella. Foto: Persfoto

Wedstrijd duurt een helft te lang voor DES

Sport

De korfbalsters van overgangsklasser DES konden het niveau en de scores van Bladella zondagmiddag op het eigen sportpark Soetendaal in het eerste deel van de wedstrijd bijbenen, maar zagen de gasten in de tweede helft steeds verder afstand nemen. De promovendus uit Vierlingsbeek boog met 9-18 (8-9) het hoofd voor de gasten uit Bladel, die zeker in de tweede helft hun vizier erg goed hadden afgesteld.

Qua veldspel viel er zeker in het eerste gedeelte van het duel weinig op het optreden van DES aan te merken. De thuisploeg, die Marly Jilesen vanwege ziekte miste en afgelopen week meer griepgevallen telde, had de pijp na een uur spelen aardig leeg. Daar maakte Bladella gretig gebruik van. De gasten, die na deze zege achter Heumen op de tweede plaats van de ranglijst staan, wisten in die fase van de wedstrijd gebruik te maken van de ruimte die ze kregen van het naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder energiek spelende DES. 

DES, dat met twee punten uit vier duels zesde staat op de ranglijst, speelt op zondag 9 oktober tegen de nog puntloze nummer acht op de ranglijst, hekkensluiter VMS’21. Dit duel op sportpark De Leemput in Schijndel begint om 13.00 uur.

Voor DES scoorden Milou van den Boogaard (4), Maud van Rhee (4) en Janneke Koenen.