Ondanks het verlies lachende gezichten, zeker bij pupil van de Week Lili van Dongen.
Ondanks het verlies lachende gezichten, zeker bij pupil van de Week Lili van Dongen. Foto: Persfoto

Harde les voor DES

Sport

De korfbalsters van DES  zijn met een dikke nederlaag begonnen aan hun avontuur in de overgangsklasse. De promovendus uit Vierlingsbeek leed zondagmiddag op het eigen sportpark Soetendaal een dikke nederlaag tegen het sterke Heumen: 6-20 (4-7). 

De gasten, die uit de hoofdklasse zijn gedegradeerd en tot de titelfavorieten in deze klasse behoren, waren vanaf de eerste seconde de betere ploeg. DES kon Heumen tot de stand 3-3 bijbenen, maar zag de bezoekers daarna het heft in handen nemen en stap voor stap in de score afstand nemen. De thuisploeg werkte hard, maar kon niet op tegen de routine en de precieze schoten van de gasten, van wie enkele speelsters jarenlang in de topklasse, de hoogste klasse in het dameskorfbal,  korfbalden. Het veel jeugdigere DES daarentegen was weinig gelukkig in het verzilveren van de kansen. 

Al met al was het een leerzame eerste competitiedag voor de nieuwkomer in deze klasse, die komende donderdag om 20.00 uur thuis bekert tegen overgangsklasse Corridor en op zondag 18 september de degens kruist met JES. Dit duel op sportpark ‘t Venster in Venhorst begint om 13.00 uur. 

Tegen Heumen scoorden namens DES Milou van den Boogaard vijf keer en Lieke van Treek een keer.