Column Ron Koenen
Column Ron Koenen Foto: Cartoon Ted Lenssen

Vakantiegevoel

Column

Nog een paar dagen redactioneel doorharken en dan begint voor mij de vakantie. Maar goed ook, want het is wel lekker om een paar weekjes te genieten van zon, zee en strand. En onder het genot van een fris vakantiedrankje terug te blikken op het afgelopen jaar, dat weer is omgevlogen.

Het is een repeterend verhaal: elk jaar voor de zomer kijk ik in mijn telefoon terug op de afgelopen maanden. Mijn mobieltje is hiervoor al een paar jaar mijn geheugensteuntje in de rug. Want soms vliegen de dagen en weken zo snel voorbij dat je vergeet op welk moment je waar was. En met wie. En waarvoor.

Ik zie onder meer foto’s voorbijkomen van het kampioenschap van het eerste team van korfbalclub DES, waarin onze twee dochters spelen, na een zinderend spannende slotfase, maar ook tientallen foto’s van de voorpagina van de website I Love Vierlingsbeek-Groeningen, foto’s die ik gebruik voor de bijna dagelijkse post op Instagram.  Ook komen er veel plaatjes voorbij van restaurant De Vier Linden, waarvoor ik sinds een aantal maanden de pr op de socials verzorg, en foto’s behorende bij artikelen voor ‘I Love’ of Peel en Maas. En soms voor beide, want af en toe worden artikelen ook met elkaar uitgewisseld. Ik zie ook foto’s van mijn 51ste verjaardag. Ten opzichte van een jaar geleden ben ik weer wat haarlijnen grijzer geworden, ook ik ontkom helaas niet aan de tand des tijds, maar gelukkig heb ik mijn haarlokken tenminste nog!

Tevens stikt het van de foto’s voor een ruim 180 pagina’s boek dat ik voor een ondernemer uit Venray heb geschreven en dat zeer binnenkort wordt gepresenteerd en ontwaar ik enkele foto’s van de nieuwe lay-out voor het Venrayse seniorenblad, een van die andere mooie ondernemersklussen in de afgelopen maanden. En dan hebben we natuurlijk nog de bijna traditionele kiekjes die zijn gemaakt op sportpark Soetendaal, van (jeugd)wedstrijden van Volharding en nieuwe aanwinsten voor komend seizoen. Een mooie herinnering vormen ook de foto’s van het vader-zoon-voetbaluitje in Rome, waar het nu code rood is, en de ‘Ik-ben-geslaagd’-kiekjes van en voor diezelfde zoon.

Ach, het was weer een lekker druk werkjaar, op velerlei gebieden, maar klagen doe ik zeker niet, en ook de komende weken en maanden liggen weer weer leuke, interessante opdrachten en ontmoetingen in het verschiet. Maar eerst is het tijd om (heel wat) wat tandjes terug te schakelen en van een welverdiende vakantie te gaan genieten. Want naast komkommertijd, is het ook vakantietijd. Tenminste, voor mij, voor ons als gezin. Hopelijk ook voor jullie trouwe lezers van deze website. Geniet ervan, want de rust is zo weer voorbij... Tot snel!