Novi Torrente klimt regelmatig in de pen: actueel en anoniem.
Novi Torrente klimt regelmatig in de pen: actueel en anoniem. Logo Novi Torrente

Het Bèkse Kabouterdorp

Column

Vandaag liep ik een grote ronde door Vierlingsbeek en Groeningen, op zoek naar een bijzondere plaats. Een van de lezers heeft mij benaderd via mijn mailadres en vond deze plek noemenswaardig voor een column. Dit moest ik natuurlijk eerst met eigen ogen aanschouwen en wat ik zag was zo ontzettend mooi, dat ik iedereen zou aanraden om zelf een kijkje te gaan nemen.

Geheel in de anonimiteit heeft iemand midden in het bos al jarenlang een kabouterdorp. Wat een reuzegezellige plek die iedere keer op wonderbaarlijke wijze veranderd. De kabouters gaan soms bij elkaar op bezoek, klimmen in een boom, zitten aan het water, maar moeten af en toe ook in quarantaine. Iedere keer is het weer een verrassing wat deze kleine mannetjes uitspoken.

Het begon allemaal met Kees & Bert in de holle boom, samen hadden zij het prima voor elkaar op hun stukje grond, toch wilden zij graag hun land delen met anderen. Sinds een tijdje wonen er dan ook een stuk meer kaboutervrienden in dit dorpje. Het wordt drukker en drukker. Zou het niet geweldig zijn om samen met jullie dit kabouterdorp verder uit te breiden. Heb jij thuis nog een eenzame kabouter die graag in een bruisend dorp wil wonen?

Breng de kleine kabouterman of kaboutervrouw dan snel naar zijn nieuwe vrienden. Waar je dit dorp kunt vinden? Dat zeg ik niet. Veel leuker is het om een grote wandeling rond Vierlingsbeek en Groeningen te maken en zelf het dorpje te vinden. Gevonden? Stuur dan een leuke foto door!

Heeft u ook een mening en wil u die graag laten horen, maar liever anoniem. Dan biedt Novi Torrente u de uitkomst. Mail naar novi.torrente@outlook.com en misschien komt uw opinie wel terug in onze volgende column.

Groetjes Novi

Afbeelding
Het Bèkse Kabouterdorp