Brent Achten tijdens de huldiging op sportpark Soetendaal met het behaalde kampioenschap in 2022.
Brent Achten tijdens de huldiging op sportpark Soetendaal met het behaalde kampioenschap in 2022. Archieffoto: Bas Delhij

Volharding-talent Brent Achten naar Gemert: ‘Nieuwe uitdaging bij mooie club’

Sport

“Ik zie het als een nieuwe uitdaging bij een mooie vereniging.” Brent Achten (21) draait niet om de reden achter zijn overstap naar Gemert heen. Hij heeft zin in het voetbalavontuur bij de ambitieuze club in de derde divisie. Een vereniging die zijn prestaties al een aantal jaren volgt. “Ook vorig jaar heb ik met Gemert gepraat. Maar dat was aan het eind van de competitie, toen ik Volharding al had laten weten te blijven. Die belofte breken, voelde voor mij niet goed. Nu kwam Gemert op het juiste moment”, zo meldt hij op de website van Volharding. 

Gemert ziet in het 1.88 lange Volharding-talent, dat op zijn zeventiende jaar zijn debuut maakte in het eerste elftal van Volharding, een nummer 8 of 6, iemand die met zijn kopsterkte en scorend vermogen ook regelmatig voor de goal van de tegenstander komt. “Maar ik zal natuurlijk ook verdedigend mijn mannetje moeten staan”, zegt hij lachend. “Gemert heeft me zeker vier keer gescout en daarvan ook rapporten opgemaakt. Dat ze mij als een versterking zien, vind ik alleen maar mooi. Deze kans wil ik gewoon niet aan me voorbij laten gaan. Het is voor mij als voetballer toch weer een stapje hogerop. Ik ben benieuwd of ik het niveau aankan en waar mijn grens als voetballer ligt.”

Bij Volharding blijven ze hem ook komend seizoen geregeld zien. Minder dan nu natuurlijk. En niet op het veld, maar als supporter. “Want Gemert speelt regelmatig op zaterdagavond zijn competitieduels. Daardoor kan ik op zondag mooi naar Volharding gaan kijken. Want Volharding is en blijft natuurlijk de club waar ik ben opgeleid en waar ik het nog altijd enorm naar mijn zin heb. Ik ben voor dit besluit ook niet over een nacht ijs gegaan, zeker niet nu het met Volharding na het kampioenschap in het afgelopen seizoen zo goed gaat in de eerste klasse. Ik heb er ook met oud-Volharding-speler Bram Jacobs, die al jaren voor Gemert speelt, over gesproken. Ook hij was heel positief over de club Gemert, waar, net als bij Volharding, gezelligheid en presteren hand in hand gaan. Voor mijn ontwikkeling als voetballer en als mens is het denk ik ook goed om eens uit de vertrouwde Volharding-omgeving te stappen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken, maar ga nu eerst met volle inzet het seizoen met Volharding netjes afmaken.” Met een knipoog: “Hopelijk kunnen we nog een prijs pakken.”

Rob Branje van de technische commissie van Volharding wenst Brent Achten alle succes bij Gemert. “Natuurlijk, dit is voor hem een mooie stap hogerop. Daar kunnen we als Volharding alleen maar trots op zijn. Het is natuurlijk ook een compliment voor onze jeugdopleiding. Want Brent is natuurlijk een echte jongen van de club.” 

Zie ook het bericht op de website van Gemert: www.vvgemert.nl/gemert-versterkt-zich-met-brent-achten/