Rick Maassen speelt komend seizoen in de roodwitte clubkleuren van Volharding.
Rick Maassen speelt komend seizoen in de roodwitte clubkleuren van Volharding. Foto: Volharding

Rick Maassen kiest voor Volharding

Sport

Rick Maassen verkast na dit seizoen van derdeklasser Vitesse’08 naar Volharding, dat onlangs de titel pakte in de tweede klasse. Bij de Vierlingsbeekse voetbalclub wil de 22-jarige speler uit Oeffelt zijn ambities najagen. “Ik heb veel positieve verhalen over de vereniging gehoord en wil bij Volharding kijken of ik het voetballen op een hoger niveau aankan bij een gezellige, ambitieuze club in de regio. Ik ga voor een plek in het eerste team, maar weet natuurlijk dat de concurrentie groot zal zijn”, zegt de 1.92 meter lange centrale verdediger. 

Maassen speelde eerder bij huidig vierdeklasser De Zwaluw en in de jeugd van De Treffers. Na drie jaar ruilt hij de Gennepse derdeklasser in voor kersvers eersteklasser Volharding, dat in het nieuwe seizoen onder leiding staat van trainer-coach Jan Pruijn uit Molenhoek. “Ik heb Volharding tijdens de kampioenswedstrijd in Vianen gezien en weet dat er een sterke selectie staat. Maar bij een nieuwe trainer zal iedereen zich opnieuw moeten bewijzen. Wellicht dat ik geduld moet hebben, maar mijn intentie is zeker om een plaats in het eerste team te veroveren. Het liefst als centrale linker- of rechterverdediger, of centraal op het middenveld, daar heb ik bij De Zwaluw ook jarenlang gespeeld.” 

De Oeffeltenaar, die zijn mbo-diploma Sport en Bewegen op zak heeft en momenteel werkzaam is als hovenier, weet een ding zeker, zo zegt hij met een lach. “Dat ik ervoor ga zorgen dat ik superfit aan het nieuwe seizoen begin. Ik heb er nu al zin in.”

Tegenover de komst van Maassen staat, zoals eerder al door Volharding werd gemeld, het vertrek van Gijs Timmermans (stopt met voetballen vanwege werk), Driek van den Beuken (gaat in Eindhoven studeren en voetballen), Kas van den Bosch (Olympia’18) en Melvin en Jordy de Klijn (Juliana Mill).

Jens Bonants (Holthees), Sharif Tah en Jordy Wijnhoven (amateurs NEC) en Gijs Creemers (Stormvogels’28) werden onlangs al gestrikt als nieuwe aanwinsten voor het komende seizoen.

Zie ook:
Verdediger Maassen van Vitesse is vijfde versterking voor Volharding | Amateurvoetbal | gelderlander.nl