Sharif Tah uit Nijmegen verdedigt volgend seizoen de clubkleuren van Volharding.
Sharif Tah uit Nijmegen verdedigt volgend seizoen de clubkleuren van Volharding. Foto: Persfoto

Sharif Tah nieuwe aanwinst Volharding

Sport

Middenvelder Sharif Tah (23) voetbalt volgend seizoen voor Volharding. Bij de Brabantse tweedeklasser wacht de in Nijmegen wonende student bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit een weerzien met trainer Jan Pruijn. Bij NEC-amateurs – de club trok onlangs vanwege een spelerstekort het vaandelteam terug uit de eerste klasse – werkte hij al korte tijd samen met de ervaren oefenmeester uit Molenhoek, die komende zomer aan de slag gaat op sportpark Soetendaal.

Sharif Tah speelde, voordat hij vanwege zijn studie in Nijmegen ging wonen en voetballen bij de amateurs van NEC, in de jeugd en het tweede team van zaterdaghoofdklasser Putten. 

Na zijn ervaringen bij NEC-amateurs was Tah, wiens ouders oorspronkelijk uit Soedan komen, op zoek naar ‘een stabiele, gezellige en goed georganiseerde club op minimaal het niveau van de tweede klasse’, zo meldt hij op de clubwebsite. “Een vereniging die bij mijn ambities en mij als persoon past. Ik heb de thuiswedstrijd tegen Olympia’18 live gezien en heb genoten van de derbysfeer, de prachtige accommodatie en het aanvallende spel van de ploeg. Ook aan de gesprekken met verschillende mensen van de club heb ik een erg positief gevoel overgehouden. Aan alles merk je dat Volharding een echte voetbalclub met ambitie is.” 

Bijkomend voordeel is dat hij Jan Pruijn als trainer-coach kent. “Klopt, ik heb goede ervaringen met hem”’, bekent Tah, die bezig is aan zijn master strategisch management en over een paar maanden zijn universitaire studie afgerond hoopt te hebben, eerlijk. “In die paar maanden dat ik bij de amateurs van NEC met de trainer Pruijn heb samengewerkt, heb ik zowel technisch als tactisch veel van hem geleerd. Ik hoop me bij Volharding de komende jaren verder te ontwikkelen als speler en er een mooie tijd te beleven, maar wens ze op dit moment alle succes in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse.”

Tegenover de komst van Tah staat het vertrek van talenten Gijs Timmermans (stopt met voetballen vanwege werk) en Driek van den Beuken (gaat in Eindhoven studeren en voetballen). Eerder hadden Kas van den Bosch (Olympia’18) en Melvin en Jordy de Klijn (Juliana Mill) al hun afscheid aangekondigd. Jens Bonants (Holthees) en Jordy Wijnhoven (amateurs NEC) en Gijs Creemers (Stormvogels’28) werden onlangs al gestrikt voor het nieuwe seizoen.