Yvonne Jacobs opent op 1 november haar nieuwe fotostudio aan de Vierlingh 12 in Vierlingsbeek.
Yvonne Jacobs opent op 1 november haar nieuwe fotostudio aan de Vierlingh 12 in Vierlingsbeek. Foto: Marcel Aerts

‘Fotograferen verveelt nooit’

Vierlingsbeek

Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt. Yvonne Jacobs (56) geniet van het maken van foto’s. Van familieportretten tot evenementen, van zwangerschap tot pasgeboren baby’s, van fine-art tot bruiloften: de Vierlingsbeekse legt ze graag vast op de gevoelige plaat. Op 1 november opent ze haar nieuwe fotostudio aan de Vierlingh 12. 


Yvonne Jacobs houdt op zaterdag 13 november een actie waarin ze al haar creativiteit kwijt kan. “Jij en je hobby staan in die zaterdagse minishoot centraal”, legt ze uit. “Mensen die bijvoorbeeld een muziekinstrument bespelen, of aan een leuke sport of aan dansen doen, kunnen daar een mooie foto van laten maken. De kosten van die fotoshoot bedragen 79 euro en daarvoor krijgen ze tevens een gratis wandafdruk van 35x35 centimeter op het populaire re-board. Er zijn nog enkele plekken, dus snel aanmelden is aan te raden.”

Ja, ze heeft het duidelijk naar haar zin als fotograaf. Yvonne Jacobs werkte jarenlang fulltime bij de gemeente Boxmeer, maar besloot enkele jaren geleden zich als parttimer meer op haar passie fotografie te gaan richten. “Het werd gewoon te druk, ik moest een keuze maken. Ik werd steeds meer gevraagd als fotograaf. Voor jubilea van bedrijven, voor feestjes en evenementen, maar ook steeds meer voor het maken van familieportretten, verliefde stelletjes, zwangerschappen en babyfoto’s. Nee, ik heb geen voorkeur, juist de afwisseling van opdrachten maakt het voor mij als fotograaf leuk. De ene keer zit je in de studio, de andere keer ben je buiten op pad. Fotograferen verveelt nooit, ik geniet er zo van om mensen te fotograferen en die speciale momenten vast te mogen leggen. Achter iedere shoot zit een verhaal en tijdens fotosessies wordt er veel gezellig gekletst, nemen mensen je in vertrouwen en luister ik naar de soms leuke, bijzondere of emotionele verhalen achter een fotoshoot. Het is dankbaar werk, en daar geniet ik ontzettend van. De galerij van de shoot afleveren is daarna zo leuk, de blije en dankbare reacties van de klanten zeggen vervolgens genoeg. En dan weet ik dat ik weer mooie herinneringen heb gemaakt voor mijn klanten. Het gaat allemaal al zo snel, dat je haast vergeet hoe het ook weer allemaal was.”

En het is daarom heel waardevol werk, vindt ze. “Dat heb ik zelf ook als ik naar foto’s van vroeger kijk. Zelf ben je veel dingen alweer vergeten, maar met een foto leg je een blijvende herinnering vast. Het herinnert je aan de tijd van toen. Ja, ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om meer tijd in fotografie te gaan steken. Het was en is mijn grote hobby. Op vakantiefoto’s van ons gezin, zie je mij ook bijna niet staan. Ik moest altijd aan mijn man Manfred of onze kinderen Luuk of Floor vragen of ze mij ook een keer op de foto wilden zetten, haha. Na de aanschaf van een professionele camera heb ik ook allerlei cursussen en workshops fotografie gevolgd om me verder te ontwikkelen in het vak. Want ook als fotograaf ben je nooit uitgeleerd.”

Een van die nieuwigheden is fine-art-portretfotografie. “Daar kan ik als fotograaf mijn creativiteit helemaal in kwijt. Je gebruikt je locatie, licht, props e.d. om mijn idee te creëren. Ik probeer vaak het Rembrandlicht te creëren, een lichtdriehoekje aan de schaduwzijde van het gezicht. Je gaat daarna de foto schilderachtig bewerken. Het doel van een fine-art-foto is om aan de muur in een mooie lijst te worden opgehangen, als een soort van wall art. Dat levert prachtige, expressieve plaatjes op en is voor mij als fotograaf een extra uitdaging en levert prachtige beelden op. Ook die foto’s ga ik in mijn eigen studio maken. Tevens is mijn nieuwe website in ontwikkeling, die komt binnenkort online.”

Regelmatig komen er ook acties voorbij, dus blijf Yvonne Jacobs Fotografie volgen op www.facebook.com/YvonneJacobsFotografie en/of www.instagram.com/yvonnejacobsfotografie. Een plek voor een shoot reserveren? Meer informatie over Yvonne Jacobs Fotografie? Neem dan contact op met Yvonne Jacobs via telefoon 06-10145635 of e-mail yvonnejacobsvbk@hotmail.com

In het fotoalbum een reeks voorbeelden van werk van Yvonne Jacobs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding