Volharding viert feest na de 0-1 van Tim Martens in de tiende minuut.
Volharding viert feest na de 0-1 van Tim Martens in de tiende minuut. Foto: Toon Gerrits

Geen weekendje Milaan, wél matchwinner Volharding

Sport

Volharding is na de 0-1 zege op EFC tijdelijk koploper in de eerste klasse C. De Vierlingsbeekse ploeg maakte het zich zondag nodeloos moeilijk door de vele kansen niet te benutten. Het doelpunt van Tim Martens in de tiende minuut bleek, ondanks een regen aan mogelijkheden aan beide zijden, meteen ook het winnende.

En dat terwijl Martens afwezig zou zijn vanwege een gepland weekendje Milaan. Maar dat ging op het laatste moment niet door omdat het vliegtuig naar de Noord-Italiaanse stad niet vertrok. Daarop pakte hij zijn Volharding-tas in en reisde alsnog met de ploeg af naar Eersel. De man die niet mee zou doen, kroonde zich na ruim negentig minuten voetbal dus tot matchwinner.

Tim Martens, archieffoto Peel en Maas/ Yvonne Jacobs Fotografie.

Met de overwinning in Eersel herstelde Volharding zich prima van het geflatteerde 5-1 verlies vorige week tegen De Ster. De toeschouwers waren zondag de grote winnaar, want ze konden genieten van twee ploegen die vol op de aanval speelden. Het spel golfde op en neer, waarbij Volharding toch wel de meeste en de beste kansen kreeg. Zo trof Vincent Buijssen, die als spits steeds beter zijn draai lijkt te vinden, in de eerste helft met een fraaie lob de lat van het EFC-doel. In de 58ste minuut leek Buijssen opnieuw op weg naar de 0-2, maar was het de doelman van EFC die het een-tegen-een-duel van hem wist te winnen. Datzelfde overkwam de voor de moegestreden Tim Martens in de 72ste minuut ingevallen Luuk Rühl, waarna de thuisploeg een slotoffensief inzette en Volharding alle zeilen moest bijzetten om de drie punten uit het vuur te slepen. Dat lukte, met een beetje billenknijpen.

Met tien punten uit vijf wedstrijden is Volharding de nieuwe koploper in de eerste klasse C. Daaronder staan drie ploegen (Sportclub Susteren, Wittenhorst en Venlosche Boys) met negen punten uit vier duels. EFC, dat bij winst de koppositie had gepakt, staat op plek vijf met acht punten uit vijf wedstrijden.

Volharding kruist op zondag 30 oktober op het eigen sportpark Soetendaal de degens met ZSV, de club van oud-Volharding-trainer Johan Vullings uit Venray, die de roodwitten vorig seizoen naar het kampioenschap loodste.

De wedstrijd tegen EFC was op verzoek van de Eerselse voetbalvereniging vooruitgeschoven. Het duel met Volharding stond oorspronkelijk gepland op 2 april 2023. Vanwege de viering van het honderdjarig jubileum van EFC in dat weekend, kreeg de club vrijaf van de KNVB. De voetbalbond haalde de wedstrijd vervolgens dus bijna een half jaar naar voren.