Volharding viert feest na weer een doelpunt. De Vierlingsbeekse ploeg won zondag met 4-0 van EHC/ Heuts.
Volharding viert feest na weer een doelpunt. De Vierlingsbeekse ploeg won zondag met 4-0 van EHC/ Heuts. Foto: Toon Gerrits

Volharding laat EHC kansloos en is medekoploper

Sport

Het blijft uitstekend gaan met Volharding in de eerste klasse C. Door zondagmiddag met 4-0 te winnen in eigen huis van EHC/Heuts uit Hoensbroek, is de promovendus uit Vierlingsbeek na drie wedstrijden zelfs medekoploper. Dat kun je gerust een weelde noemen als nieuwkomer in een hogere klasse. Bovendien kregen de Bekenaren wederom geen goal tegen en hield doelman Bono Barten inmiddels alweer 281 minuten achtereen zijn doel schoon. Vorig seizoen lukte hem dat al eens een keer 523 minuten op een rij.

De tegenstander van zondagmiddag EHC/Heuts trok zich in januari van dit jaar terug uit de hoofdklasse (vanaf dit seizoen de vierde divisie genoemd, red.) vanwege een spelerstekort. De Zuid-Limburgers, getraind door oud-prof en tweevoudig international Eric van de Luer, maken deze voetbaljaargang een doorstart in de eerste klasse. En dat gaat ze voorlopig niet al te best af. De eerste wedstrijd won EHC in de extra tijd op bezoek bij Someren nog wel met 1-2. Vorige week werd de gerenommeerde amateurvereniging op eigen veld met 2-6 echter afgedroogd door koploper EFC. Ook zondag was EHC op sportpark Soetendaal volstrekt kansloos tegen Volharding.

Volharding begon als een speer aan het duel. Na iets meer dan een minuut was het al raak. Een afvallende bal, na een schot van Nino Janssen, werd door Vincent Buijssen opgepikt en onberispelijk binnengeschoten: 1-0. Twee minuten later had Buijssen de bal af moeten geven op de vrijstaande Tim Martens, maar hij ging voor eigen succes. In de vijfde minuut kwam Volharding goed weg. Nino Janssen haalde een op het oog doorgebroken tegenstander onderuit. Scheidsrechter Roy Schuurmans uit Heesch oordeelde echter dat Janssen de overtreding ver aan de zijkant maakte en dat Tom Kessels namens Volharding nog in had kunnen grijpen. De 26-jarige arbiter liet het zodoende tot opluchting van Volharding bij een gele kaart voor Janssen. Na deze meevaller voetbalde er eigenlijk maar één ploeg en dat was de thuisclub. Na ruim een kwartier had Tim Martens de 2-0 op zijn schoen, maar de snelle aanvaller mikte een gave assist van Sven Jenniskens bij de eerste paal rakelings naast. Na een klein half uur deed Martens het beter. Vincent Buijssen veroverde de bal, waarna Rens ten Brinke Martens alleen voor EHC-keeper Collin van Eijk zette. Martens had vervolgens weinig moeite om Van Eijk te verschalken: 2-0. In de 34e minuut had Brent Achten op het middenveld een cruciale interceptie, waarna Mark Blenckers Sven Jenniskens kon wegsturen met een fraaie steekbal. Jenniskens liet Van Eijk geen enkele kans en verhoogde de score tot 3-0.

De mooiste goal viel al vrij snel na de rust. Captain Mark Blenckers stuurde linksback Teun Jakobs diep langs de zijlijn. Jakobs vond de vrijstaande Vincent Buijssen. Die nam de bal perfect aan, kapte zijn tegenstander knap uit en zocht in alle rust de hoek uit: 4-0. Even later kregen de bezoekers hun enige echte grote kans van de hele wedstrijd. Rick Polman mocht alleen op Bono Bartens afgaan, maar die liet weer eens zijn niet geringe kwaliteiten zien door bekwaam te redden met zijn beide voeten. Aan de andere kant had Tim Martens zijn tweede doelpunt moeten maken. Hij werd vrij voor Van Eijk gezet door Sven Jenniskens, maar Martens treuzelde te lang met kappen waardoor Van Eijk alsnog kon redden. In het laatste half uur gebeurde er vervolgens niet veel meer. Volharding sloeg aan het wisselen en geloofde het wel. EHC was daarnaast niet bij machte om maar iets te creëren en zo de score een beter aanzien te geven. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 4-0 voor Volharding.

Komende zondag staat er voor Volharding een uitwedstrijd op het programma bij De Ster in Stein. Deze ploeg heeft net als Volharding nog geen duel verloren. De Ster won echter ook nog niet. Alle drie de gespeelde wedstrijden werden gelijkgespeeld. Daardoor staat de De Ster voorlopig slechts tiende op de ranglijst.

Karakteristieken:
Scheidsrechter: Roy Schuurmans (Heesch);
2e min. 1-0 Vincent Buijssen, 28e min. 2-0 Tim Martens, 34e min. 3-0 Sven Jenniskens, 51e min. 4-0 Vincent Buijssen;
Toeschouwers: 150;
Gele kaarten: Nino Janssen (Volharding); Diego Gommans, Hendrik-Jan Kauffmann en Kamyar Baroshi (allen Volharding).

Opstelling Volharding: Bono Barten; Gijs Creemers, Nino Janssen (63. Lars van Treek), Tom Kessels, Teun Jakobs; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke (77. Rens van Lanen), Sven Jenniskens (83. Jens Biersteker), Vincent Buijssen, Tim Martens (77. Jordy Wijnhoven).

Volharding
Volharding
Volharding
Volharding
Volharding
Volharding
Volharding