Volharding-aanvaller Vincent Buijssen scoort met het hoofd de 2-0, zijn 17e treffer van het seizoen.
Volharding-aanvaller Vincent Buijssen scoort met het hoofd de 2-0, zijn 17e treffer van het seizoen. Foto: Toon Gerrits

Topzondag Volharding: winst op Olympia, concurrenten morsen punten

Sport

Koploper Volharding beleefde een topzondag in de strijd om de titel in de tweede klasse F. Zelf zetten de roodwitten voor de tweede keer dit seizoen Olympia’18 uit Boxmeer met ruime cijfers te kijk: 4-1. Ruim twee maanden geleden werd het tijdens de derby in Boxmeer al 2-5 voor de Vierlingsbekenaren. De nummers twee, drie en vier op de ranglijst -SVSSS, Emplina en DAW- morsten daarnaast zondagmiddag allemaal minimaal twee punten.

Net als vorige week was clubtopscorer Vincent Buijssen weer heel belangrijk voor de equipe van trainer Johan Vullings. Net als tegen Real Lunet een week geleden, had de Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst tegen Olympia’18 met een doelpunt en twee assists een zeer belangrijk aandeel in de overwinning.

De start van Volharding was nog mooier dan op 17 februari. Destijds maakte Volharding de openingstreffer na 8 minuten, nu was het al na 8 seconden (!) raak. Jessy Wolff verslikte zich vanaf de aftrap, waarna Melvin de Klijn Olympia’18-doelman Tim Kuijpers simpel kon omspelen en binnen kon tikken: 1-0. Zonder enige twijfel het snelste doelpunt ooit in de geschiedenis van Volharding. Al in de 5e minuut verdubbelde Volharding de score en de manier waarop was fraai. Na een aanval over meerdere schijven kwam linksback Teun Jakobs met een afgemeten voorzet op

Vincent Buijssen, die bij de tweede paal nota bene met het hoofd zijn 17e treffer van het seizoen maakte: 2-0. Na een klein kwartier spelen werden de bezoekers uit Boxmeer voor het eerste gevaarlijk, maar Nino Janssen haalde de bal van de lijn. Halverwege de eerste helft werd de weelde voor Volharding nog groter. Ditmaal was Vincent Buijssen uit een vrije trap de aangever en Teun Jakobs met een kopbal de doelpuntenmaker: 3-0.

Het was de eerste treffer van het seizoen voor 24-jarige Jakobs, die aan het begin van deze voetbaljaargang overkwam van vierdeklasser Meterik en een uitstekende ontwikkeling doormaakt. Hij wordt met de week beter en behoorde vandaag tot de absolute uitblinkers bij de Soetendaalbewoners. Veelzeggend is het feit dat Jakobs dit seizoen in alle negentien duels basisspeler was en onder Johan Vullings onomstreden is.

Trainer Wil Beijer van Olympia’18 had genoeg gezien na de 3-0 en spoorde zijn team vanaf de kant aan om alles of niets te gaan spelen. Dat leverde in het laatste kwartier van de eerste helft een aantal goede kansen op voor de gasten, maar Volharding-goalie Bono Barten redde tot driemaal toe bekwaam. Aan de andere kant redde Kuijpers met de voeten op een schot van Vincent Buijssen. Op slag van rust mikte Freek Kerkhoff namens Olympia’18 een vrije trap maar net over, waardoor beide teams de kleedkamer ingingen met een 3-0 ruststand.

Direct na de hervatting maakte Olympia’18 wel de verdiende tegengoal Het was Jessy Wolff die een corner steenhard langs Bono Barten kopte: 3-1. Het geloof leek weer terug bij de Boxmerenaren, maar ondanks de nodige druk kwamen er nauwelijks kansen. Melvin de Klijn was namens Volharding nog wel dicht bij zijn tweede goal van de middag. Hij werd vrij voor Kuijpers gezet door Vincent Buijssen, maar besloot op de Olympia-keeper. Tijmen Philips werd aan de andere kant maar net geblokt door Nino Janssen. Na een klein uur spelen werd de aangeslagen Melvin de Klijn vervangen door Stijn van den Broek. Van de Broek ontbrak vijf maanden vanwege blessureleed. Zijn laatste bijdrage toen was een goal uit tegen de voornaamste concurrent om de titel SVSSS uit Udenhout.

Eén van zijn eerste acties vanmiddag na zijn rentree leverde direct weer een doelpunt op. Van den Broek werd slim vrij gespeeld door Mark Blenckers en Vincent Buijssen en de aanvaller uit Sint Anthonis had vervolgens geen enkele moeite om de bal bij de eerste paal binnen te tikken: 4-1. Voorwaar een bijzondere terugkeer van de 22-jarige centrumspits, die al zoveel blessureleed kende de afgelopen jaren. Bij Olympia’18 knakte er iets na de 4-1, maar zeker nadat drie minuten later Mitch Verstraaten van het veld gestuurd werd door de vrouwelijke scheidsrechter Wendy Gijsbers uit Bladel na de ontvangst van zijn tweede gele kaart.

In de absolute slotfase had Volharding de gasten nog meer pijn kunnen doen, maar gelukkig voor het team van Wil Beijer hadden de Volharding-spelers het vizier niet meer genoeg op scherp staan. Invaller Brent Achten kopte een voorzet van Luuk Rühl rakelings over. Rühl zelf faalde alleen voor de keeper na wederom een voorzet op maat van Teun Jakobs. En ten slotte toonde captain Mark Blenckers nog heel veel voetbal-gogme. Hij zag goalie Kuipers te ver voor zijn doel staan en probeerde het met een schot vanaf de middenlijn. Gelukkig voor Kuijpers en Olympia’18 bleef zo’n doelpunt de gasten bespaard en bleef het uiteindelijk bij 4-1 voor Volharding.

Karakteristieken:
Volharding – Olympia’18 (3-0) 4-1: scheidsrechter: Wendy Gijsbers (Bladel)
1e min. 1-0 Melvin de Klijn, 5e min. 2-0 Vincent Buijssen, 23e min. 3-0 Teun Jakobs, 50e min. 3-1 Jessy Wolff, 65e min. 4-1 Stijn van den Broek. Toeschouwers: 400.
ele kaarten: Melvin de Klijn, Kas van den Bosch, Nino Janssen en Luuk Rühl (allen Volharding ); Mitch Verstraaten 2x, Mustaf Yilmaz en Freek Kerkhoff (allen Olympia’18), rode kaart: 68. Mitch Verstraaten 2x geel (Olympia’18)

Opstelling Volharding: Bono Barten; Jordy de Klijn (75. Driek van den Beuken), Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs; Gijs Timmermans (38. Brent Achten), Mark Blenckers, Rens ten Brinke (75. Kas van den Bosch); Tim Martens (58. Luuk Rühl), Melvin de Klijn (58. Stijn van den Broek), Vincent Buijssen.

Stijn van den Broek maakt na vijf maanden blessureleed de verlossende 4-1 voor Volharding.
Volharding-fans vieren feest.....
Een luchtgevecht om de bal.