Volharding nam zondag vanuit Volkel drie punten mee naar huis. En, tot ziens!.
Volharding nam zondag vanuit Volkel drie punten mee naar huis. En, tot ziens!. Foto: Persfoto

Volharding blijft koploper

Sport

Koploper Volharding boekte zondagmiddag op bezoek in Volkel een nipte overwinning, die overigens nooit in gevaar kwam: 0-1. Topschutter Vincent Buijssen bezorgde de Vierlingsbekenaren met zijn zevende treffer van het seizoen de belangrijke drie punten tegen het stugge Volkel, de nummer tien in de stand van de tweede klasse F. Volharding won in Volkel voor de vijfde keer op een rij en hield in al die duels de nul. Keeper Bono Barten is inmiddels al 473 (!) minuten zonder tegendoelpunt.

Volharding had nog wat goed te maken tegen Volkel. Ruim twee jaar geleden verloren de roodwitten in Volkel in de laatste minuut in een bedroevend slechte wedstrijd met 2-1. Het spel was ditmaal -zeker in de eerste helft- het aanzien beter waard. Het team van trainer Johan Vullings ging door waar het vorige week tegen Helvoirt was opgehouden, met het creëren van kansen en het té weinig benutten ervan. Het krachtsverschil in Volkel was enorm, maar dat werd door Volharding niet in de score uitgedrukt.

Een verbeterpunt bij de Soetendaalbewoners is het ook om meer rendement te halen uit de verkregen hoekschoppen. Liefst vijftien kreeg Volharding er te nemen zondagmiddag, maar een doelpunt leverde dat niet op. Kansen waren er daarnaast overigens legio. Vincent Buijssen werd na acht minuten gestuit door de uitstekende Volkel-doelman Tom van de Burgt. Vier minuten later werd een kopbal van Brent Achten gepakt en in de rebound door Teun Jakobs over geschoten. Na een kwartier kopte Luuk Rühl over op aangeven van Brent Achten.

Even later kapte aanvoerder Mark Blenckers zich knap vrij, maar Van de Burgt redde diens inzet knap met de voeten. Uit een corner van Vincent Buijssen kopte Nino Janssen vervolgens snoeihard over. In de 28e minuut kreeg Volharding hulp van Volkel-speler Bram van der Locht. Zijn te korte terugspeelbal was een prooi voor Vincent Buijssen, die Van de Burgt omspeelde en de bezoekers uit Vierlingsbeek op voorsprong zette: 0-1. Volkel-trainer Michiel Jans greep gelijk hard in en haalde Van der Locht na zijn blunder naar de kant.

In de tweede helft was het verval bij Volharding te groot. Omdat het schijnbaar allemaal te makkelijk ging voor rust, sloop er een bepaalde gemakzucht en slordigheid in het spel van de gasten. Desalniettemin bleven de roodwitten gemakkelijk overeind tegen de ongevaarlijke thuisploeg. In de 51e minuut kon Kas van den Bosch namens Volharding alleen door, maar door een slechte aanname werd hij te ver naar de zijkant gedreven en schoot hij naast. Weer zeven minuten later werd een strakke corner van Vincent Buijssen rakelings over gekopt door Brent Achten. Een kwartier voor tijd werden de gastheren pas voor het eerst echt gevaarlijk.

Invaller Justin Damen stelde Bono Barten met zijn eerste balcontact op de proef, maar de goalie tikte de bal uit de benedenhoek ten koste van een hoekschop. Aan de andere kant raakte Vincent Buijssen de bal iets teveel met de buitenkant, waardoor zijn volley naast vloog. In blessuretijd verzuimde invaller Stijn van den Broek om de score te verdubbelen. De centrumspits kon helemaal alleen op Van de Burgt afgaan, maar speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de Volkel-doelman kon redden. Invloed op de overwinning had de misser niet meer. Even later floot de uitstekend fluitende pas 21-jarige scheidsrechter Teun van Pelt namelijk voor het einde van de wedstrijd en pakte Volharding voor de vijfde keer op een rij de volle buit zonder tegentreffers.

Volgende week zondag staat er een échte topper op het programma op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. Koploper Volharding ontvangt dan nummer twee DAW uit Schaijk. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts twee punten. Allebei de teams verloren dit seizoen nog niet. Het belooft derhalve een spektakel te worden op 7 november.

Volkel - Volharding (0-1) 0-1;
Scheidsrechter: Teun van Pelt (Hilvarenbeek), toeschouwers: 150;
28e min. 0-1 Vincent Buijssen;
gele kaart: Vincent Buijssen (Volharding);
Opstelling Volharding: Bono Barten; Kas van den Bosch, Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs; Brent Achten, Vincent Buijssen, Rens ten Brinke; Rens van Lanen (63. Jordy de Klijn), Mark Blenckers, Luuk Rühl (87. Stijn van den Broek).