Luuk van den Boogaard scoorde zondag twee keer namens Volharding.
Luuk van den Boogaard scoorde zondag twee keer namens Volharding. Foto: Toon Gerrits

Volharding wint ruim van EVVC: 4-0

Sport

Volharding heeft een uitstekende zondag achter de rug. De roodwitten wonnen eenvoudig én ruim van laagvlieger EVVC uit Vinkel: 4-0. En passant leed koploper DAW uit Schaijk haar eerste nederlaag van het seizoen, nota bene thuis tegen hekkensluiter Venhorst: 0-1. Dit betekent dat Volharding - halverwege de competitie - de ranglijst van de tweede klasse F weer aanvoert.

Onder het toeziend oog van de nieuwe trainer voor komend seizoen, Jan Pruijn, begon Volharding geconcentreerd aan de wedstrijd. De Bekenaren hadden weinig te duchten van de gasten uit Vinkel. Zelf creëerde de ploeg van coach Johan Vullings in de eerste helft overigens ook niet al te veel. Na achttien minuten spelen raakte centrumspits Luuk van de Boogaard de lat. Later in de wedstrijd zou de jongeling - geboren en getogen in Vierlingsbeek- de hoofdrol voor zich opeisen.

Na een klein half uur veroverde captain Mark Blenckers op het middenveld goed de bal, dribbelde door en besloot vervolgens met een ziedend schot. Helaas voor Blenckers werd de knal uitstekend gepareerd door EVVC-goalie Dilan Heurkens. Even later had Vincent Buijssen de bal voor het inkoppen, maar hij leek zijn hoofd in te trekken na een fraaie voorzet van Kas van den Bosch. Net op het moment, dat de bezoekers wat meer vooruit gingen denken, plaatste Volharding een vlijmscherpe counter. Vincent Buijssen stuurde Luuk van de Boogaard diep, die liep zijn tegenstander eruit en liet daarna Heurkens diagonaal kansloos met zijn mindere linkervoet: 1-0.

Direct na rust drukte Volharding door. Eerst schoot de goed spelende rechtsback Lars van Treek (pas sinds vorige week terug na langdurig blessureleed, red.) nog over, maar vijf minuten na de hervatting verdubbelden de Soetendaalbewoners de score. Vanuit de omschakeling volgde er een schitterende dubbele één-twee-combinatie tussen Kas van den Bosch en Vincent Buijssen, welke door laatst genoemde knap werd afgerond: 2-0. Het was na drie duels van doelpuntendroogte de twaalfde seizoentreffer van Buijssen in dertien wedstrijden. Even later leek Kas van den Bosch recht te hebben op een penalty, maar scheidsrechter Thierry Schelsema uit Cuijk vond het uiteindelijk niets. De tegenstand van EVVC was pover, maar in de 68e minuut had het zomaar 2-1 kunnen worden. Een inzet van invaller Max van Wanrooij werd echter door centrale verdediger Nino Janssen van de lijn gehaald. Tien minuten later kopte Falko van de Rijt namens de bezoekers maar net naast. Daarna had trainer Johan Vullings een gelukkige hand van wisselen.

De 3-0 in de 85e minuut was een coproductie van drie invallers middels een werkelijk geweldige aanval. Driek van de Beuken draaide rechts achterin knap open en vond middenvelder Gijs Timmermans. Timmermans gaf een daarna een prachtige steekbal op rechtsbuiten Luuk Rühl. Rühl haalde de achterlijn en kwam met een ragfijne strakke voorzet, die door Luuk van de Boogaard vervolgens eenvoudig kon worden binnen getikt. Het betekende Van den Boogaards tweede treffer van de middag en van het hele seizoen.

Twee minuten later werd het voor EVVC nog erger. Luuk Rühl was het eindstation van opnieuw een fraaie combinatie met Brent Achten en Luuk van de Boogaard als aangevers: 4-0. Achten raakte geblesseerd bij het doelpunt, waardoor het al uitgewisselde Volharding de laatste vijf minuten met tien man moest afmaken. Deren deed het de roodwitten niet. Het bleef bij 4-0 en na goed bericht uit Schaijk leverde het de Vierlingsbekenaren zelfs weer de koppositie op.

Juist de afgeloste ranglijstaanvoerder DAW is komende zondag in Schaijk de tegenstander van Volharding. Daarvoor moet de nieuwe koploper donderdagavond in eigen huis echter eerst nog aan de bak tegen nummer vijf CHC uit Den Bosch. Deze wedstrijd werd vanwege corona al twee keer eerder afgelast. Het duel op sportpark Soetendaal begint om 20.00 uur.

20-03-2022: Volharding - EVVC (1-0) 4-0.