Volharding viert de gelijkmaker van Mark Blenckers.
Volharding viert de gelijkmaker van Mark Blenckers. Foto: Toon Gerrits

Volharding geeft periodewinst geen passend vervolg

Sport

Volharding  heeft het binnenhalen van de eerste periodetitel tegen Olympia’18 in Boxmeer afgelopen donderdag (2-5, red.) op zondagmiddag geen passend vervolg kunnen geven. Op het eigen sportpark Soetendaal kwamen de roodwitten in een stormachtige ambiance niet verder dan een gelijkspel tegen middenmoter Heeswijk: 1-1. Gelukkig waren de andere uitslagen in de tweede klasse F voor de Vierlingsbekenaren niet ongunstig. De equipe van trainer Johan Vullings staat na vandaag vierde, maar virtueel nog altijd eerste. Als Volharding komende donderdag de inhaalwedstrijd tegen Vianen Vooruit weet te winnen, staan de roodwitten ook getalsmatig weer bovenaan aangezien het doelsaldo van Volharding beter is dan dat van de huidige koploper SVSSS uit Udenhout.

Het goed georganiseerde en degelijke Heeswijk was duidelijk naar Vierlingsbeek gekomen voor een punt. Gezien de stand op de ranglijst een begrijpelijke keuze, ondanks het feit dat Volharding al een zware wedstrijd in de benen had van afgelopen donderdag. Coach Johan Vullings zal gedacht hebben ‘Never change a winning team’ en stuurde begrijpelijkerwijze hetzelfde basiselftal het veld in als tegen Olympia’18. De winderige omstandigheden maakten goed voetbal vanmiddag erg lastig. Heeswijk speelde voor rust met de zeer sterke wind mee, maar deed daar aanvankelijk weinig mee. Al na vijf minuten zag Volhardings topschutter Vincent Buijssen de Heeswijkse keeper Sebastiaan de Schouwer te ver voor zijn doel staan, maar de linkerspits mikte de bal net naast.

Vijf minuten later drukte linksback Teun Jakobs met zijn mindere rechter been steenhard af vol op de vuisten van De Schouwer. De aansluitende hoekschop van Buijssen kon door diezelfde Jakobs net niet binnen getikt worden. Na een dik kwartier liet De Schouwer een vrije trap van Buijssen los, maar aan Volharding-kant was er niemand attent genoeg om iets met de rebound te doen. De eerste de beste keer dat de bezoekers gevaar stichtten leverde gelijk een goal op.

Een vrije trap in de 28e minuut vanaf de linkerkant ter hoogte van de zijlijn werd door Terry van Steenbergen ingedraaid. Met behulp van de wind kreeg de bal extra kromming en snelheid en verdween het leder zonder aanraking van een andere speler rechtstreeks langs de verbouwereerde goalie Bono Barten en zijn verdedigers: 0-1. Volharding pakte echter gelijk de draad weer op. Twee minuten na de Heeswijkse treffer zette Vincent Bissen zich opnieuw achter een vrije trap. Weer liet De Schouwer de bal los en opnieuw wist Teun Jakobs de rebound niet tot doelpunt te promoveren. Weer vijf minuten later viel de snelle gelijkmaker. Mark Blenckers was het eindstation van een fraaie aanval via Melvin de Klijn en Luuk Rühl: 1-1. Dikke kansen waren vervolgens niet besteed aan Kas van den Bosch en Vincent Buijssen.

Zonder de in de kleedkamer achtergebleven Brent Achten (hij werd vervangen door Rens ten Brinke, red.) had Volharding het duel in het eerste kwartier van het tweede bedrijf moeten beslissen. Een vrije trap van Vincent Buijssen werd door Sebastiaan de Schouwer echter knap uit de rechterbenedenhoek geranseld. Kas van den Bosch schoot keihard op de paal en Luuk Rühl schoot vrij voor De Schouwer op de Heeswijkse goalie, waar hij beter af had kunnen leggen op de geheel vrijstaande Melvin de Klijn.

Na een dik uur spelen wisselde Vullings twee van zijn aanvallers (Melvin de Klijn en Luuk Rühl, red.) voor twee verse krachten in de personen van Luuk van den Boogaard en Tim Martens. Deze wissels hadden echter niet het beoogde effect. De energie en de frisheid was enigszins verdwenen bij de thuisclub. De zware wedstrijd van afgelopen zondag zal daar zeker debet aan zijn geweest. Pas in de slotfase gebeurde er weer eens wat. Drie minuten voor tijd pakte Volharding-verdediger Tom Kessels een onnodige rode kaart door een tegenstander ter hoogte van de middenlijn onbesuisd onderuit te halen.

Met tien man kregen de gastheren in de extra tijd nog wel twee goede kansen. Kas van de Bosch maaide echter in kansrijke positie over de bal heen. En na een verre uittrap van Bono Barten belandde de bal aan de linkerkant bij Vincent Buijssen (die in de laatste acht wedstrijden op een rij maar liefst elf keer scoorde, maar vandaag droog bleef staan, red.), die de bal voorzette naar Mark Blenckers. De 36-jarige captain kwam echter een teenlengte tekort om alsnog de winnende treffer binnen te schieten. Daarna floot scheidsrechter Dyon Noppen uit Valkenswaard af en koesterden de gasten uit Heeswijk het niet eens onverdiende punt.

Volharding - Heeswijk (1-1) 1-1:
scheidsrechter: Dyon Noppen (Valkenswaard):
28e min. 0-1 Terry van Steenbergen;
35e min. 1-1 Mark Blenckers;
toeschouwers: 200;
gele kaart: Dewin Cleerdin (Heeswijk);
rode kaart: 87. Tom Kessels (Volharding) voor het onbesuisd neerhalen van een tegenstander

Mark Blenckers kapt en draait op het kunstgrasveld....
Volharding en Heeswijk deelden onder barre omstandigheden de punten.