Vitaliteitscentrum Brabant organiseert Samen soepen op 30 september van 16.00 tot 18.00 uur.
Vitaliteitscentrum Brabant organiseert Samen soepen op 30 september van 16.00 tot 18.00 uur. Foto ter illustratie. Pixabay

Vitaliteitscentrum presenteert Samen soepen en Samen wandelen

Vierlingsbeek

Belangstellenden zijn op vrijdagmiddag 30 september tussen 16.00 en 18.00 uur van harte uitgenodigd voor een eetmoment in Vitaliteitscentrum Brabant aan het Vrijthof in Vierlingsbeek. “In samenwerking met Sociom en Mooiland en met een geweldige ondersteuning door eigen inwoners wordt een lekker versbereide soep geserveerd. De soep wordt gemaakt door niemand minder dan Sjaak Kessels, die heeft bewezen wel te weten wat lekker is! Het concept van Samen soepen is dat iedereen met zijn eigen soepkop en lepel naar het vitaliteitscentrum komt”, meldt Wouter van Dongen. 

Iedereen is welkom om aan te schuiven bij  Samen soepen en er zijn geen deelnamekosten aan verbonden. Dit eetmoment valt in de zogeheten Week tegen Eenzaamheid. Tijdens Samen soepen kunnen mensen genieten van de soep en elkaar tevens op een laagdrempelige manier ontmoeten.  ”Dus mocht u nog iemand kennen die u ook graag aan tafel hebt, neem deze inwoner dan in de arm mee”, zegt Van Dongen uitnodigend. 

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd vanwege de inkoop van de ingrediënten. Aanmelden kan door een mailtje te (laten) sturen naar vcbrabant@gmail.com

Bij Vitaliteitscentrum Brabant is onlangs ook de activiteit Samen wandelen van de wandelgroep Samen aan de wandel start gegaan.  Wekelijks op maandagochtend om 9 uur kunnen mensen zich verzamelen bij het vitaliteitscentrum om samen met anderen een gezonde aftrap van de week te maken. Er wordt een route van ongeveer 5 kilometer in de omgeving afgelegd,  waarbij de weg en het tempo door de deelnemers zelf worden bepaald. Aansluitend kunnen mensen een kop koffie of thee consumeren in de gastenruimte van Vitaliteitscentrum Brabant. “Leuk dat de gezonde snack hartelijk werd aangenomen als feestelijk tintje van deze start. Deelname aan de wandeling is kosteloos en mensen hoeven zich niet aan te melden; iedereen is welkom!”, zo besluit Wouter van Dongen zijn bericht aan onze redactie. 

Voor meer informatie over het vitaliteitscentrum: www.vcbrabant.nl

Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid: Week tegen Eenzaamheid - Een tegen eenzaamheid