Vitaliteitscentrum Brabant met al zijn functies....
Vitaliteitscentrum Brabant met al zijn functies.... Foto: eigen foto

Koop officieel beklonken: Vitaliteitscentrum Brabant nieuwe naam

Vierlingsbeek

Bij Notariskantoor Vierlingsbeek is op vrijdag 1 april 2022 officieel de koop beklonken van het pand dat jarenlang bekendstond als Zalencentrum Concordia. Het beeldbepalende pand voor Vierlingsbeek, dat in eerste instantie gebouwd is als gemeentehuis en later een grondige update kreeg naar een volwaardig zalencentrum, zal het komende half jaar een nieuwe metamorfose ondergaan. Op de gevels prijkt sinds vandaag ook de nieuwe naam: Vitaliteitscentrum Brabant. 

Wouter van Dongen vertelt: “Om voor de functie die wij voor ogen hebben als vitaliteitscentrum door te gaan moet er natuurlijk het een en ander aangepakt worden. We hebben hierin een aantal speerpunten: Zo moet het pand goed toegankelijk zijn en aan de moderne veiligheidseisen voldoen. Maar ook bijvoorbeeld het klimaatbeheersingssysteem wordt volledig vernieuwd. De afgelopen twee jaar hebben aangetoond dat een goede ventilatie essentieel is. We hebben ook een lichtplan laten maken omdat we het belangrijk vinden om veel licht binnen te krijgen. Samen met de klimaatbeheersing moet dit een prettige omgeving bieden die uitnodigt om in beweging te komen. Ook de uitstraling van het pand gaat veranderen; zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant krijgt het een nieuwe, frisse ‘look’. De voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er ontzettend veel zin in. Met name zin om het resultaat uiteindelijk te kunnen delen en met de nieuwe locatie een bijdrage te leveren aan een positief gezond Vierlingsbeek en omgeving.”

Ruim 1,5 jaar geleden stapte Wouter van Dongen voor de eerste keer bij Jan Nillesen binnen met de vraag wat zijn plannen met Concordia waren. “Vanaf het begin zijn we op een constructieve en ook informele manier met elkaar in gesprek gebleven. Op die manier zijn we er samen uitgekomen. In een dergelijk proces kom je de nodige uitdagingen tegen, maar al met al hebben we dit als zeer positief ervaren. Bij dezen willen we Jan en uiteraard ook Marij bedanken voor hun coöperatieve houding en het meedenken. Gelukkig mogen we nog even gebruik blijven maken van hun expertise om het pand goed te leren kennen. We gaan er met positieve energie tegenaan!”

Op 1 september opent Vitaliteitscentrum Brabant officieel zijn deuren. 

Voor meer informatie: VC Brabant – Vitaliteitscentrum Brabant

www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/vierlingsbeek/90161/vitaliteitscentrum-brabant-nieuwe-naa

De sleutels voor toegang tot alle ruimtes.
De komende maanden wordt het pand verbouwd.