Wouter en Susan van Dongen-Nabuurs kijken uit naar de opening van Vitaliteitscentrum Brabant.
Wouter en Susan van Dongen-Nabuurs kijken uit naar de opening van Vitaliteitscentrum Brabant. Foto: Persfoto

Vitaliteitscentrum op 29 augustus open: ‘Benieuwd naar reacties’

Vierlingsbeek

“Nee, we hebben geen last van bouw- of openingsstress, we hebben vooral zin in onze nieuwe uitdaging.” Ze zegt het met een brede glimlach op haar gezicht. Susan van Dongen-Nabuurs, door haar man Wouter gekscherend ‘de bouwdirecteur’ genoemd, leidt de verslaggever van I Love Vierlingsbeek-Groeningen trots en vol enthousiasme rond door hun vitaliteitscentrum in aanbouw in hartje Vierlingsbeek. De laatste puntjes worden momenteel op de i gezet. “Het einde is inderdaad in zicht”, weet Wouter. “Vanaf maandag 29 augustus zijn we officieel open en is iedereen welkom! Vanwege de vakantieperiode kiezen we niet voor een officiële opening, maar voor een open dag over een aantal weken.” 

Het voormalige Zalencentrum Concordia aan het Vrijthof heeft de laatste maanden een gigantische metamorfose ondergaan. Je moet als bezoeker goed nadenken over hoe bijvoorbeeld de grote zaal er voor de verbouw ook alweer uitzag. Hier pronken nu een groot aantal fitness-en sporttoestellen onder een helder verlicht plafond. “Je kunt in onze fitnesszaal een circuit afleggen, maar natuurlijk ook kracht- en cardiotraining doen. Alle toestellen zijn nieuw”, legt Wouter uit, terwijl hij met een lach wijst naar de tap in de zaal. “Die is gebleven. Maar in plaats van bier, komt er nu water uit de kraan. Dat heeft Jan Nillesen nog mooi voor ons geregeld, zoals we eigenlijk alles in goede samenspraak hebben gedaan.”Geen bier, maar water uit de kraan van de tap. Persfoto. 

De eerste plannen voor de aankoop van Concordia door het ondernemerspaar dateren al van twee jaar geleden. “Toen zijn we voor het eerst samen gaan puzzelen met de ruimtes in dit immense gebouw”, weet Susan nog goed. “Zou het iets voor ons kunnen zijn? Hoe zou het vitaliteitscentrum eruit kunnen zien? Welke ruimtes kunnen we waarvoor gebruiken? Wat willen we behouden en wat niet? Wat past wel en niet binnen ons concept? We zijn daar uren en uren, zeg maar dagen, mee bezig geweest. Maar het heeft nooit als een last gevoeld. We krijgen er, ondanks alle drukte, juist energie van en kunnen niet wachten om Vitaliteitscentrum Brabant aan iedereen te laten zien.”

Een ding staat buiten kijf: ze hebben er sinds 1 april 2022, toen de verkoop officieel werd beklonken, in ieder geval geen half werk van gemaakt. Het gebouw heeft zowel binnen als buiten een totaal andere aanblik en invulling gekregen. Zo zijn de muren aan de twee zichtzijden vanaf het Vrijthof wit geschilderd, zijn er nieuwe wc-, douche-, kleedkamer- en behandelruimtes gecreëerd en de toegankelijkheid, klimaatbeheersing en veiligheid in het voor Vierlingsbeek beeldbepalende pand verbeterd. “We hebben bijvoorbeeld overal led-verlichting, de lift is vernieuwd en aan de voorkant, bij de entree, is een automatische schuifdeur gerealiseerd”, somt Wouter op. “Ook hebben we veel aandacht geschonken aan brandveiligheid, inbraakpreventie en ventilatie. Sinds corona weten we hoe belangrijk dat laatste is. Maar het pand is, zowel binnen als buiten, vooral veel lichter geworden dan het was. We wilden het geheel een frisse, bij een vitaliteitscentrum passende, duurzame uitstraling geven. Een prettige omgeving die uitnodigt om in beweging te komen. Binnenkort wordt ook onze naam Vitaliteitscentrum Brabant, met een opvallende hoofdletter B, prominent aan de voorkant van het gebouw aangebracht.”

Vitaliteitscentrum Brabant blijft ook toegankelijk voor hotelgasten. “Die zes ruime kamers, tot maximaal vier personen per kamer, blijven”, bevestigt Susan. “Onze gasten kunnen gebruikmaken van logies en krijgen een digitale toegangspas, zodat ze altijd naar binnen kunnen. Met de PLUS-supermarkt om de hoek kunnen ze gemakkelijk hun eigen ontbijt samenstellen en gebruikmaken van de faciliteiten in ons sportcafé. De kamers kunnen ook direct online geboekt worden.”Een blik in een van de zes hotelkamers. Persfoto.

“Ook in ons sportcafé staat het elkaar ontmoeten centraal”, vervolgt Wouter. “Hier kunnen mensen onder het genot van een drankje samen een spelletje doen, tafeltennissen en/ of -voetballen. In een aangrenzende ruimte kunnen ze zelfs indoor jeu-de-boulen. Jeu-de-boules is een laagdrempelige sport voor jong en oud, leuk ook om met familie of vrienden te spelen. Ook dat past ook in ons concept van positieve gezondheid, want sociale connecties zijn gewoon heel belangrijk voor onze emotionele en fysieke gezondheid.”

Binnen het vitaliteitscentrum wordt dit principe geïntegreerd in alle disciplines, “Klopt’, zegt Wouter. “Fysio, fitness, ontmoeten en verbinden staan centraal in ons concept. We zijn blij dat we na maanden van verbouwen eindelijk zover zijn om het resultaat en ons verhaal met iedereen te kunnen delen en met de nieuwe locatie een bijdrage te leveren aan een positief gezond Vierlingsbeek en omgeving. We zijn benieuwd naar de reacties.”

Het team van Vitaliteitscentrum Brabant bestaat uit:
Ellen Joosten - manueel therapeut
Menta de Vos - kinderfysiotherapeut
Joey Weerts - sportfysiotherapeut i.o.
Cindy Osinga - fysiotherapeut Chronisch ZorgNet
Toine Voncken - consultant medische training
Wouter van Dongen - praktijkeigenaar, fysiotherapeut
Susan van Dongen - praktijkeigenaar, teammanager
Denny van Veghel - sportmanager
Tahnee van Laere - diëtist
Lieke Klein-Gunnewiek - diëtist
Lisanne Rijs - medisch pedicure & schoonheidsspecialist

Voor meer informatie: VC Brabant – Vitaliteitscentrum Brabant

Voor meer foto’s van de fitness- en cardioruimte klik hieronder:

https://www.facebook.com/267532006691528/posts/pfbid0bkajA4uPxVVt4CcYYvn5beZ8gcHHKN3TW851xFqkqpr3DAwRsyPvL2VquBfi9uLql/?d=n

De nieuwe douche- en wc-ruimte.
Aan fitness- en cardioapparaten geen gebrek in het vitaliteitscentrum.