Volharding kreeg zondag in Hoensbroek drie goals om de oren en verloor met 3-1.
Volharding kreeg zondag in Hoensbroek drie goals om de oren en verloor met 3-1. Foto: depositphotos

Koploper Volharding pijnlijk onderuit tegen hekkensluiter

Sport

Koploper Volharding ging zondagmiddag in Hoensbroek pijnlijk onderuit tegen hekkensluiter EHC/Heuts: 3-1. Het was de eerste nederlaag voor de equipe van trainer Jan Pruijn sinds 20 november 2022, uit bij Minor (1-0, red.). Door de nederlaag verzuimde de Vierlingsbekenaren de tweede periodetitel binnen te halen. De roodwitten blijven de ranglijst in de reguliere stand overigens wel aanvoeren, omdat de nummers twee, drie en vier in de stand allemaal gelijkspeelden.

Dat Volharding een moeilijke middag zou krijgen, stond vooraf al wel vast. Rodelantaarndrager EHC/Heuts - dat zich in de winterstop fors versterkte met vier Franstalige Belgen - haalde immers vijf punten uit de laatste drie duels. Dat signaal leek bij Volharding echter onvoldoende doorgedrongen. De gasten begonnen niet al te scherp en beleefden feitelijk een collectieve offday.

In de eerste helft was de thuisclub al de betere ploeg, maar tot doelpunten leidde dat niet. Volstrekt tegen de verhouding in, kwam Volharding na een dik uur spelen op voorsprong. Het was Vincent Buijssen, die de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en zijn zestiende treffer van het seizoen binnenschoot: 0-1. Een kleine tien minuten later had Buijssen het duel kunnen beslissen. Vrij voor EHC-doelman Collin van Eijk schoot hij te gehaast over, mede onder invloed van het hobbelige veld. Het bleek uiteindelijk een dure misser, want in de laatste tien minuten draaiden de gastheren het duel nog helemaal om. In de 82e minuut soleerde Ceylan Amory door de Volharding-defensie en verschalkte hij ook keeper Bono Barten: 1-1. Drie minuten later counterde EHC via Tom Haroun Hajjaji naar 2-1. En in de laatste minuut strooide Diego Gommans nog wat extra zout in de Vierlingsbeekse wonden door via de paal de eindstand op 3-1 te bepalen.

Volgende week krijgt Volharding een herkansing in de strijd om de tweede periodetitel. Bij winst volgende thuis tegen De Ster uit Stein is die titel alsnog voor de roodwitten. Afhankelijk van de andere uitslagen kan daarvoor zelfs een gelijkspel al voldoende zijn. Volharding heeft nog wat goed te maken tegen nummer acht in de stand De Ster. In de heenwedstrijd leed Volharding eerder dit seizoen namelijk de grootste van de drie nederlagen deze voetbaljaargang: 5-1.

EHC-Volharding 3-1 (0-0)

Karakteristieken:
scheidsrechter: Luuk Hendrix (Hooge Mierde);
61e min. 0-1 Vincent Buijssen, 82e min. 1-1 Ceylan Amory, 85e min. 2-1 Tom Haroun Hajjaji, 90e min. 3-1 Diego Gommans;
Toeschouwers: 100;
Gele kaarten: Collin van Eijk (EHC/Heuts); Sven Jenniskens, Luuk Rühl en Rens ten Brinke (allen Volharding).

Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Nino Janssen, Tom Kessels, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Luuk Rühl (46. Sven Jenniskens), Vincent Buijssen, Sharif Tah (71. Tim Martens).