Luuk Rühl maakte in de slotseconden van het duel Limburgia-Volharding de 2-2 gelijkmaker.
Luuk Rühl maakte in de slotseconden van het duel Limburgia-Volharding de 2-2 gelijkmaker. Foto: Pieter Jenniskens

Koploper Volharding steelt punt in Brunssum

Sport

Volharding leek zondagmiddag na een week alweer koploper af te gaan worden. In Brunssum hadden de zwaar gehandicapte Vierlingsbekenaren de hele wedstrijd weinig te vertellen tegen het laag geklasseerde BSV Limburgia. De roodwitten kwamen met 2-0 achter, maar stalen in blessuretijd met twee treffers alsnog een punt in Zuid-Limburg: 2-2.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van een vader van één van de Limburgia-selectiespelers. Volharding speelde met rouwbanden vanwege het heengaan van erelid en jarenlange verzorger Herman Evers op pas 66-jarige leeftijd.

Na de euforische overwinning in Horst vorige week, begon Volharding - dat zonmiddag meer dan half elftal miste - in Brunssum zwak aan de wedstrijd. De fysiek sterke laagvlieger Limburgia was veel feller dan de equipe van trainer Jan Pruijn. Daarnaast speelde de ploeg van de geschorste trainer Jan van Dijk ook alleraardigst voetbal. Binnen tien minuten kwamen de gastheren verdiend op voorsprong. Het was de kwikzilverachtige Marwan Bahaali die knap raak schoot: 1-0. Het was aan Volharding-doelman Bono Barten te danken, dat het bij rust al niet beslist was. De sluitpost redde op inzetten van achtereenvolgens Bjorn Broeders, Jelle Raets en Finn Derksen. Na een half uur werd Volharding pas voor het eerst gevaarlijk. Captain Mark Blenckers kapte zich vrij, maar mikte rakelings naast. In de 36e minuut toonde Barten nog eens zijn kwaliteiten door een open kans van opnieuw Bjorn Broeders onschadelijk te maken.

Na een klein uur spelen teisterde Miklo van den Boogaart nog maar eens de vuisten van Barten. Even later leek de wedstrijd al voortijdig beslist toen Volharding-rechtsback Lars van Treek een voorzet ongelukkig in eigen doel schoot: 2-0. Ondanks het feit dat Volharding een slechte dag had, gaf het team van Jan Pruijn niet op. Een kwaliteit, welke men al vaker heeft laten zien het laatste jaar. In de 67e minuut verdween een poeier van Sharif Tah maar net over de Zuid-Limburgse deklat. Tien minuten later gleed Mark Blenckers in kansrijke positie jammerlijk onderuit. Volharding leek daarna dood en begraven, maar in de extra tijd kwamen er nog onvermoede krachten vrij en dat leidde tot een niet meer voor mogelijk geachte remise.

In de 93e minuut schoot centrale verdediger Tom Kessels van heel ver tegen de lat. In de rebound probeerde Kessels het nog een keer. Limburgia-keeper Jurrandy van Dijk liet de bal van zijn borst springen, waarna Vincent Buijssen er als de kippen bij was om zijn dertiende treffer van het seizoen binnen te tikken: 2-1. Daarna was het de beurt aan linksback Gijs Hendriks. De 22-jarige speler uit Vortum-Mullem viel een kwartier voor tijd in en maakte zo na langdurig blessureleed pas zijn eerste competitieminuten van het seizoen. Gelijk liet Hendriks zich gelden met zijn handelsmerk, de in- en afdraaiende voorzet. Luuk Rühl hoefde maar tegen de perfecte flankbal aan te lopen en kopte Volharding onverdiend - maar niet minder lekker voor de gasten - alsnog naar een 2-2 gelijkspel.

Door die late gelijkmaker blijft Volharding aan kop van de ranglijst in de 1e klasse C, één punt voor naaste achtervolger Wittenhorst. Volharding heeft wel twee duels meer gespeeld en derhalve vijf verliespunten meer dan de equipe van oud-Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen. Komende zondag staat voor de  roodwitten  een thuisduel op het programma tegen nummer zeven in de stand vv Schaesberg. Eerder dit seizoen speelden beide teams op 2 oktober 2022 bloedeloos met 0-0 gelijk.

BSV Limburgia- Volharding: 2-2 (1-0).
Karakteristieken:
Scheidsrechter: Clint van der Heijden (Alblasserdam);
Doelpunten: 9e min. 1-0 Marwan Bahaali, 63e min. 2-0 Lars van Treek (e.d.), 93e min. 2-1 Vincent Buijssen, 95e min. 2-2 Luuk Rühl;
Toeschouwers: 125;
Gele kaarten: Noah van Dijk, Finn Derksen, Miklo van den Bogaart en Bjorn Broeders (allen BSV Limburgia); Rens ten Brinke en Tom Kessels (beiden Volharding)

Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek (75. Gijs Hendriks), Gijs Creemers, Tom Kessels, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Rick Maassen, Rens ten Brinke (75. Steven Wassenaar); Luuk Rühl, Vincent Buijssen, Sharif Tah (86. Stan Jakobs)

Klik hier voor de fotoserie van Pieter Jenniskens: BSV Limburgia - Volharding - Google Foto’s