Volharding-doelman en -uitblinker Bono Barten heerst in de lucht.
Volharding-doelman en -uitblinker Bono Barten heerst in de lucht. Foto: Toon Gerrits

Volharding laat punten liggen in titelstrijd

Sport

In de wetenschap dat alle andere wedstrijden in de eerste klasse C waren afgelast, kon Volharding zondagmiddag bij winst tegen laagvlieger Deurne tijdelijk de koppositie overnemen van Wittenhorst. De ploeg van trainer Jan Pruijn (hij verlengde vorige week zijn contract met een seizoen, red.) slaagde echter niet in die missie. Tegen een uitstekend Deurne - onbegrijpelijk laag op de ranglijst gezien het optreden van zonmiddag - leden de Vierlingsbekenaren voor het eerst dit seizoen puntenverlies in eigen huis: 1-1. Daardoor kwam Volharding qua punten weliswaar op gelijke hoogte met Wittenhorst, maar de Soetendaalbewoners hebben inmiddels wel twee duels meer gespeeld dan de equipe van oud-Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen. Volgende week treffen beide kemphanen elkaar tijdens de topper in Horst.

Het puntenverlies van Volharding kwam niet echt uit de lucht vallen. De lijst van afwezigen wordt alsmaar groter. Naast de langdurig geblesseerden Thomas Rijn, Luuk van den Boogaard, Gijs Hendriks, Tim Martens en Rens van Lanen haakten voor het duel met Deurne nog een vijftal spelers af. Reservekeeper Jelle Stevens heeft last van een handblessure, lastig voor een keeper. Stijn van den Broek liep op de training opnieuw een zware knieblessure op, nadat hij de complete eerste seizoenshelft als moest missen vanwege studie. Ook Tom Kessels en Luuk Rühl meldden zich met blessures in de ziekenboeg. Daarnaast was linkback Teun Jakobs niet van de partij, omdat hij zaterdagavond tot prins carnaval werd uitgeroepen in zijn woonplaats Meterik. Al met al ontbrak zondagmiddag bijna een compleet team. Toen linksbuiten Sven Jenniskens na een kleine vijfentwintig minuten ook nog gekwetst uitviel, werd het elftal afwezigen compleet gemaakt.

Jenniskens was na twee minuten nog de eerste die überhaupt voor gevaar had gezorgd. Met één van zijn inmiddels bekende versnellingen haalde hij de achterlijn, maar zijn voorzet was net te hard voor de instormende Sharif Tah. Gedurende de rest van de eerste helft was Deurne de betere ploeg. Het was aan Volharding-goalie Bono Barten te danken, dat het bij rust nog 0-0 stond. Tot viermaal toe moest de doelman uit Sint-Anthonis handelend optreden. Eerst pakte Barten een vrije trap van Luuk Veeneman klemvast. Daarna hield hij knap een inzet van Giel Knijnenburg tegen. Ook centrumspits Stefan van der Werf zag Barten tot tweemaal toe fantastisch redden. Pas na het uitvallen van Sven Jenniskens (hij werd vervangen door Steven Wassenaar, red. ) kreeg de thuisclub ook wat kansjes. Een fraai schot van Sharif Tah verdween maar net langs het doel van Deurne. Nino Janssen zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Janssen raakte tussendoor ook nog een keer zijn eigen paal. Ook Giel Knijnenburg schoot namens de gasten nog een keer rakelings naast.

Zoals zo vaak in de voetballerij, als je zelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel. Direct na de rust was het zover. Volstrekt tegen de verhouding in zette captain Mark Blenckers (afgelopen week 37 jaar jong geworden, red.) Volharding in de 48e minuut op voorsprong op aangeven van invaller Steven Wassenaar: 1-0. Lang kon Volharding niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Gijs Creemers onder druk van Giel Knijnenburg ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-1. In tegenstelling tot de eerste helft, was de tweede veel meer in evenwicht en kreeg Volharding ook de nodige kansen. In de 55e minuut werd Vincent Buijssen diep gestuurd door Rens ten Brinke, maar de inzet von Volhardings topscorer was te zacht om Deurne-doelman Peter Strijbosch te verontrusten. Even later werd een knal van diezelfde Buijssen, na een mooie één-twee-combinatie met Mark Blenckers, gekeerd door Strijbosch. Weer Buijssen raakte vervolgens een voorzet van Lars van Treek niet goed. Aan de andere kant kopte Luuk Veeneman uit een corner rakelings over. Een kwartier voor tijd leek Volharding opnieuw op voorsprong te komen, maar keeper Strijbosch haalde een geweldige kopbal van Steven Wassenaar -na een fraaie inswinger van Sharif Tah- katachtig uit de kruising. Aan de overkant bewees Bono Barten nog maar eens een keer zijn waarde. Tot tweemaal toe bleef de doelman heel lang staan toen eerst Gert Swinkels en daarna Redwan El Idrissi alleen voor hem verschenen. Beide keren plukte Barten op het oog eenvoudig de bal bij beide spelers van de voeten. Daarmee redde de goalie uiteindelijk het punt voor Volharding en dat leek zondagmiddag op het ijskoude sportpark Zutendaal ook het hoogst haalbare voor de runner-up in de eerste klasse C.

Karakteristieken:
Scheidsrechter: Chris-Stan van Daal (Heeswijk-Dinther);
48e min. 1-0 Mark Blenckers;
53e min. 1-1 Gijs Creemers (e.d.);
Toeschouwers: 150;
Geen kaarten.

Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Nino Janssen, Gijs Creemers, Jens Biersteker; Brent Achten, Mark Blenckers, Rens ten Brinke; Sharif Tah, Vincent Buijssen, Sven Jenniskens (26. Steven Wassenaar).

Volharding
Volharding