Volharding kreeg zondag vijf goals om de oren.
Volharding kreeg zondag vijf goals om de oren. Foto: depositphotos

Volharding weet weer wat verliezen is

Sport

Voor het eerst sinds 3 april van dit jaar verloor Volharding zondag weer eens een competitiewedstrijd. Op bezoek bij De Ster in Stein werd een zeer geflatteerde nederlaag geleden: 5-1. Daarmee konden de roodwitten hun trainer Jan Pruijn geen verlaat verjaardagscadeau geven. De oefenmeester uit Molenhoek werd afgelopen woensdag 64 jaar oud. Volharding was zondagmiddag zeker niet de mindere. In de eerste helft waren de Bekenaren zelfs de bovenliggende partij. De Soetendaalbewoners kregen echter een lesje in effectiviteit en omschakeling. Met name in het laatste kwartier liet Volharding de score totaal onnodig veel te ver oplopen.

Volharding begon het duel nog als medekoploper zonder nederlaag en zonder tegendoelpunten. Ook De Ster verloor deze competitie nog niet. De ploeg van trainer Pedro Ricksen speelde alle drie de vorige wedstrijden met 1-1 gelijk. Zondag begon de wedstrijd stormachtig op een overigens moeilijk te bespelen kunstgrasveld van elf jaar oud. Al in de eerste minuut mocht Giel Piereij namens De Ster te ver doorlopen van Nino Janssen, waarna Volharding-doelman Bono Barten op het juiste moment op de bal dook. Een minuut later had Vincent Buijssen op aangeven van Tim Martens moeten scoren voor de bezoekers. De inzet van Buijssen was echter te zacht, waardoor een Steinse verdediger de bal nog van de lijn kon halen. In de 6e minuut raakte Bob Dukers voor De Ster de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak voor de thuisclub. Het was middenvelder Timo Haberland die de bal binnen schoot: 1-0. In de 19e minuut werd een schot van Sven Jenniskens aan de andere kant gered door de uitstekende Ster-keeper Noël Jamin.

De Ster schakelde daarna razendsnel om met als resultaat de 2-0 door de razendsnelle en beweeglijke Giel Piereij. Na een klein half uur krulde Vincent Buijssen de bal vanaf de zijkant bijna in de kruising, maar weer redde Jamin. Even later werd de goalie wel geklopt. Tim Martens, aangespeeld door Nino Janssen, kapte zich met rechts goed vrij en schoot de bal met links fraai binnen: 2-1. Na weer een uitval van de Limburgers besloot Marchello Paterek in het zijnet. Tim Martens was op slag van rust nog dicht bij zijn tweede treffer na een mooie steekpass van Brent Achten.

In de tweede helft was het voetballend van Volharding-zijde aanmerkelijk minder en vooral slordig. Dat werd vooral een probleem na het uitvallen van linksbuiten Sven Jenniskens. Hij werd uit de wedstrijd geschopt door de maker van het eerste doelpunt Timo Haberland. Het was onbegrijpelijk dat scheidsrechter Rene de Loos Haberland slechts geel toonde. Rood zou de enige juiste straf zijn geweest.

Halverwege het tweede bedrijf was Vincent Buijssen wederom twee keer dicht bij een treffer. Zijn eerste inzet was te zacht. Daarna schatte hij een pass van Brent Achten net niet op juiste waarde. Invaller Jordy Wijnhoven joeg de bal vervolgens te gehaast ver over. Weer ging Haberland daarna in de fout met een geniepige overtreding op Jordy Wijnhoven. Arbiter De Loos vond het te weinig voor opnieuw een gele kaart.

In de eerste helft had de leidsman Haberland al een keer gewaarschuwd, dat het zijn laatste overtreding zou zijn voordat hij een kaart zou krijgen. Coach Ricksen had genoeg gezien en nam Haberland zeer verstandig tegen zichzelf in bescherming door hem naar de kant te halen. In de jacht op de gelijkmaker ging het daarna voor Volharding in het laatste kwartier helemaal mis. De organisatie was opeens compleet weg en daarvan profiteerde de gastheren genadeloos. De eerste de beste kans na rust voor De Ster werd een klein kwartier voor tijd door invaller Yoëll Henssen benut: 3-1. Zeven minuten later maakte een andere invaller Per Hendrix er 4-1 van. In de laatste minuut dolde opnieuw Yoëll Henssen de complete Volharding-verdediging en bepaalde de eindstand op een zeer geflatteerde 5-1.

Karakteristieken:
Scheidsrechter: Rene de Loos (Tilburg);
Doelpunten: 7e min. 1-0 Timo Haberland, 20e min. 2-0 Giel Piereij, 32e min. 2-1 Tim Martens, 77e min. 3-1 Yoëll Henssen, 84e min. 4-1 Per Hendrix, 90e min. 5-1 Yoëll Henssen;
Toeschouwers: 200;
Gele kaarten: Timo Haberland en Jeroen van Meijel (beiden De Ster); Nino Janssen en Mark Blenckers (beiden Volharding);
Opstelling Volharding: Bono Barten; Gijs Creemers, Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs (81. Rens van Lanen); Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke, Sven Jenniskens (56. Jordy Wijnhoven), Vincent Buijssen, Tim Martens.