Volharding won zondag met 2-4 van Real Lunet.
Volharding won zondag met 2-4 van Real Lunet. Foto: Persfoto

Driepunter voor Volharding

Sport

Na twee duels zonder overwinning wist koploper Volharding op tweede paasdag weer eens een driepunter bij te schrijven. Op bezoek in Vught bij laagvlieger Real Lunet won de equipe van trainer Johan Vullings met 2-4. De roodwitten maakten het zichzelf onnodig lastig door een 0-2 voorsprong in eerste instantie te verspelen, met name -door net als vorige week- zelf weer erg slordig te zijn. Nadien stelden de Vierlingsbekenaren echter alsnog orde op zaken.

Volharding begon goed aan de wedstrijd en had al snel twee mogelijkheden via Vincent Buijssen. Daarna was het slordigheid en onrustigheid troef bij de Bekenaren. De thuisclub kreeg eveneens twee mogelijkheden, maar deed daar weinig mee. Halverwege de eerste helft verscheen Enes Sonay alleen voor Volharding-doelman Bono Barten, maar die redde bekwaam. De tegenaanval werd bijzonder slecht uitgespeeld door Volharding. Met name Luuk Rühl mocht zich dat aanrekenen. Hij werd goed diep gestuurd door Vincent Buijssen, maar in plaats van de vrijstaande Melvin de Klijn aan te spelen dreef hij zijn actie te lang door.

Na een door scheidsrechter Soerish Ramcharan uit Papendrecht ingelaste drinkpauze sloeg Volharding wel toe. Melvin de Klijn verschalkte in twee instanties met een klutsgoal Real Lunet-keeper Raymond Bes: 0-1. Vier minuten later verdubbelden de bezoekers de score. Vincent Buijssen vond met een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant Luuk Rühl. Die raakte in eerste instantie met het hoofd de lat, maar de rebound vloog via diens knie alsnog binnen: 0-2. Een vrije trap aan de andere kant van Chamel Ramadan was wederom een prooi voor Bono Barten. Gijs Timmermans schoot namens Volharding vervolgens net naast. In de slotfase van de eerste helft werd Volharding alsmaar slordiger. Eerst redde Bono Barten nog op een inzet van Enes Sonay, maar diezelfde Sonay maakte een minuut voor rust wel de aansluitingstreffer: 1-2.

Direct na de hervatting helde Vincent Buijssent te ver achterover in kansrijke positie, waardoor zijn schot ver over vloog. Wederom Sonay raakte daarna namens de gastheren de lat. In de 56e minuut kreeg Real Lunet wel een erg makkelijke penalty van arbiter Ramadan. Tom Kessels leek de bal duidelijk te spelen, maar volgens de leidsman raakte hij een tegenstander. De toegekende strafschop werd door Chamel Ramadan onberispelijk binnengeschoten: 2-2.

Volharding reageerde adequaat en binnen vijf minuten stonden de Soetendaalbewoners wederom op voorsprong. Op aangeven van Vincent Buijssen knalde Melvin de Klijn met zijn tweede treffer van de middag knap en beheerst raak: 2-3. Het bleef daarna een redelijk open wedstrijd, al leken de krachten bij de thuisclub toch wat meer weg te vloeien.

Verdediger Shuremy Felomina schoot hard over namens Real Lunet. Invaller Rens van Lanen ging aan de andere kant alleen door, maar kwam net te kort om fatsoenlijk af te kunnen ronden. Even later werd een inzet van Volharding’s captain Mark Blenckers van de lijn gehaald door een Lunet-verdediger. Linksback Teun Jakobs zag zijn schot rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal scheren.

Een andere invaller Tim Martens speelde tot tweemaal toe een kansrijke situatie niet goed uit, maar hij werd uiteindelijk nog wel heel belangrijk. Martens werd namelijk zeven minuten voor tijd onderuit gehaald binnen de zestien meter, waarna scheidsrechter Ramcharan opnieuw naar de stip wees. Vincent Buijssen voltrok het vonnis en tekende met zijn zestiende treffer van het seizoen voor de eindstand: 2-4.

Ook naaste concurrent in de strijd om de titel SVSSS uit Udenhout won en wel met 4-1 van DAW. Het blijft voorlopig derhalve - met nog acht wedstrijden te gaan- een warnek-aan-nekrace tussen Volharding en SVSSS voor het kampioenschap in de tweede klasse F Zuid I.

Komende zondag gaat voor Volharding de competitie verder met de derby tegen Olympia’18 uit Boxmeer, aanvang 14.30 uur op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. SVSSS gaat op bezoek bij CHC in Den Bosch.

Real Lunet - Volharding (1-2) 2-4.

Karakteristieken:
scheidsrechter: Soerish Ramcharan (Papendrecht).
Doelpunten: 27e min. 0-1 Melvin de Klijn, 31e min. 0-2 Luuk Rühl, 44e min. 1-2 Enes Sonay, 56e min. 2-2 Chamel Ramadan, 62e min. 2-3 Melvin de Klijn, 83e min. 2-4 Vincent Buijssen (pen.).

Toeschouwers: 100. Gele kaarten: Vincent Buijssen, Teun Jakobs, Melvin de Klijn en Jordy de Klijn (allen Volharding)

Opstelling Volharding: Bono Barten; Jordy de Klijn (57. Nick Joosten), Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs (87. Lars van Treek); Gijs Timmermans (87. Kas van den Bosch), Mark Blenckers, Rens ten Brinke; Luuk Rühl (57. Tim Martens), Melvin de Klijn (69. Rens van Lanen), Vincent Buijssen