Volharding verslikte zich zondag tegen het stugge Volkel: 1-2.
Volharding verslikte zich zondag tegen het stugge Volkel: 1-2. Foto: depositphotos

Onverwachte misstap Volharding

Sport

Koploper Volharding beging zondag een onverwachte misstap. De roodwitten leden de eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen middenmoter Volkel: 1-2. De overwinning van het stugge en fysiek sterke Volkel was volkomen terecht en verdiend. Volkel speelde naar zijn mogelijkheden. Volharding gaf het grootste deel van de wedstrijd niet thuis en was vooral ontzettend slordig in de passing en ook organisatorisch klopte het niet echt bij de Vierlingsbekenaren.

Veel pijn deed het verlies de equipe van trainer Johan Vullings overigens niet, want ook de nummers twee en drie op de ranglijst SVSSS en Emplina gingen in eigen huis onderuit. Het was sowieso niet de zondag van de thuisploegen. Zes van de zeven gastheren leden een nederlaag, alleen Real Lunet hield een puntje over aan de ontmoeting met Helvoirt. Dat zijn toevallig net de twee volgende tegenstanders van Volharding, beide uitwedstrijden.

Volharding begon bijzonder slap aan de wedstrijd. Al na vier minuten konden de bezoekers uit Volkel juichen. Het was de behendige aanvaller Bart Teeuwen die Volharding-goalie Bono Barten - die er niet heel gelukkig uitzag- passeerde: 0-1. Drie minuten later verwerkte zijn collega-doelman Tom van der Burgt van Volkel een afgeweken inzet van Vincent Buijssen knap tot hoekschop. Halverwege de eerste helft greep Jordy de Klijn net op tijd in voordat Volkel wederom kon scoren. Aan de andere kant viel in de 25e minuut de gelijkmaker van Volharding ietwat gelukkig. Mark Blenckers zette Rens ten Brinke vrij voor Van de Burgt. In twee instanties werkte Ten Brinke de bal langs Van der Burgt in het doel: 1-1. Even leek Volharding er op en er over te gaan, maar twee minuten na de gelijkmaker miste Luuk Rühl jammerlijk voor open goal. Na een dik half uur kon Volkel-spits Justin Damen alleen door, maar zijn afronding was te gehaast waardoor Volharding goed weg kwam. Drie minuten voor rust had Volharding-aanvaller Luuk Rühl recht op een strafschop. Hij werd duidelijk onderuit getrapt, maar scheidsrechter Stan Verhaag zag er tot afgrijzen van Volharding niets in. Uit de directe tegenaanval zat Tom Kessels mis, waardoor Thijmen de Ruijter de 1-2 voor het inschieten had maar hij mikte rakelings over.

Velen vroegen zich af of het hardwerkende en strijdende Volkel het tempo van de eerste helft na rust vast zouden kunnen houden. Het antwoord daarop was volmondig ja. De gasten waren verrassend genoeg gewoon de betere ploeg op het frisse sportpark Soetendaal. Toch had Volharding eerst nog op voorsprong kunnen komen, maar Jordy de Klijn gleed in kansrijke positie half onderuit: weg kans. Halverwege het tweede bedrijf kwamen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong. Eerst haalde Teun Jakobs de bal nog van de doellijn, maar de afvallende bal werd door Fenno Jilesen binnen gewerkt: 1-2. Daarna gebeurde er ruim twintig minuten lang nauwelijks iets voor beide doelen. Door de vele wissels en een blessure van Justin Damen trok arbiter Verhaag maar liefst zes minuten extra tijd bij. Daarin kregen beide ploegen nog één grote kans. Volkel-invaller Morrison Mulders (18) luisterde zijn debuut bijna op met de 1-3, maar hij schoot via Bono Barten net over. Aan de overzijde kopte Melvin de Klijn nog op de lat, maar zelfs een gestolen punt zat er voor Volharding vanmiddag niet meer in.

Volharding-Volkel: 1-2 (1-1)
scheidsrechter: Stan Verhaag (Venray)
4e min. 0-1 Bart Teeuwen
25e min. 1-1 Rens ten Brinke
66e min. 1-2 Fenno Jilesen