Volharding wist zondag in en tegen Venhorst twee keer te scoren: 1-2 winst.
Volharding wist zondag in en tegen Venhorst twee keer te scoren: 1-2 winst. Foto: Depositphotos

Volharding met moeite langs hekkensluiter

Sport

Voor Volharding stond zondagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Venhorst op het programma. Ook nu hadden de roodwitten weer de grootste moeite tegen de hekkensluiter van de tweede klasse F. De equipe van trainer Johan Vullings wist een 1-0 achterstand bij rust in de tweede helft echter om te buigen en alsnog een 1-2 zege te boeken.

Het was voor het eerst sinds 1 november 2015 dat Volharding in Venhorst wist te winnen. Destijds kopte Rob Branje in de 94e minuut de winnende 2-3 binnen, waarmee Volharding toen de eerste periodetitel pakte. Van de huidige spelersgroep was alleen aanvoerder Mark Blenckers destijds al van de partij. Hij was tot vandaag de enige bij de Vierlingsbekenaren, die wist wat het is om te winnen in Venhorst. Blenckers was ruim zes jaar geleden ook één van de doelpuntenmakers. Vandaag trof de captain geen doel.

De Volharding-goals werden gemaakt door verdediger Jordy de Klijn en middenvelder Brent Achten. Topscorer Vincent Buijssen (11 goals, red.) bleef voor de derde wedstrijd op rij droog staan. Dat zal Buijssen worst wezen, de drie punten werden vandaag ook zonder zijn scorende inbreng binnen gehaald. Bovendien zijn er veel belangrijkere zaken dan voetbal. De topschutter van Volharding werd namelijk afgelopen week de trotse vader van een gezonde tweeling.

De zege tegen Venhorst van vanmiddag bleek voor Volharding ook nog eens een hele belangrijke. De Soetendaalbewoners verstevigden de tweede plek op de ranglijst, omdat de directe concurrenten CHC en Emplina beiden onderuit gingen en SVSSS door corona niet in actie kwam. Koploper DAW won wel, maar Volharding heeft nog altijd één verliespunt minder dan de ploeg uit Schaijk.

Op een bijzonder moeilijk te bespelen veld was de eerste helft in Venhorst nauwelijks het aanzien waard. Volharding probeerde wel te combineren, maar dat bleek op de hobbelige ondergrond nauwelijks mogelijk. De gasten uit Vierlingsbeek wisten precies één keer gevaarlijk te worden voor rust. In de 31e minuut zag spits Luuk van den Boogaard zijn inzet van de lijn gehaald worden door de Venhorst-defensie. Zeven minuten later kwam Venhorst voor het eerst in de buurt van het Volharding-doel en gelijk was het raak.

Jaap Kanters zag Volharding-goalie Bono Barten te ver voor zijn doel staan en lobde de bal al dan niet bewust over de doelman heen: 1-0. Het was pas de vierde competitietreffer dit seizoen van de hekkensluiter, dat opmerkelijk genoeg het enige punt tot dusverre behaalde tegen koploper DAW.

In de rust greep Volharding-coach Johan Vullings in. Hij bracht met Melvin de Klijn een extra aanvaller voor rechtsback Lars van Treek (die na vijf maanden blessureleed vandaag zijn rentree maakte, red.). De wissel sorteerde gelijk effect. Bleef het voor rust bij één Vierlingsbeekse kans, in de eerste vijf minuten na rust stond de teller al op vier. Een kopbal van invaller Melvin de Klijn werd geweldig uit de bovenhoek gehaald door Venhorst-keeper Jorn Nabuurs. Broer Jordy de Klijn schoot rakelings over. Luuk van den Boogaard zag zijn harde en zwabberende vrije trap uiteen spatten op de vuisten van Nabuurs en Rens ten Brinke vond Nabuurs ook op zijn weg. In de 57e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Jordy de Klijn haalde de trekker over: 1-1.

Even later verscheen Vincent Buijssen oog-in-oog met Jorn Nabuurs, maar de aanvaller sloot te gehaast af. Negen minuten na de openingstreffer ging Volharding er op en er over. Een afgeweken schot van Brent Achten was zelfs Nabuurs te machtig: 1-2. Daarna had Volharding de score makkelijk verder op kunnen voeren, maar het vizier stond niet scherp genoeg deze middag. Vincent Buijssen ging nog een keer alleen op Nabuurs af, maar weer was de afwerking van de linkerflankspeler te snel. Ook raakte de topschutter nog twee keer de lat. Pijn deed het Volharding niet, want de 1-2 werd uiteindelijk redelijk eenvoudig vast gehouden tot het eindsignaal van scheidsrechter Niels Cremers uit het Zuid-Limburgse Hulsberg.

Karakteristieken:
Venhorst - Volharding (1-0) 1-2.

Scheidsrechter: Niels Cremers (Hulsberg)
38e min. 1-0 Jaap Kanters 57e min. 1-1 Jordy de Klijn 66e min. 1-2 Brent Achten, toeschouwers: 100

gele kaarten: Mark van Sleeuwen en Rens van Sleeuwen (beiden Venhorst); Kas van den Bosch en Melvin de Klijn (beiden Volharding)

Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek (46. Melvin de Klijn), Jordy de Klijn, Nino Janssen, Teun Jakobs; Kas van den Bosch, Brent Achten, Mark Blenckers; Tim Martens, Luuk van den Boogaard (76. Tim Martens), Vincent Buijssen (90. Gijs Timmermans).