Volharding blijft na de brilstand in en tegen Schaesberg ongeslagen in de de eerste klasse C.
Volharding blijft na de brilstand in en tegen Schaesberg ongeslagen in de de eerste klasse C. Foto: depositphotos

Volharding pakt punt bij Schaesberg

Sport

Volharding heeft ook in de tweede wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse C een resultaat geboekt. Na de openingswinst vorige week thuis tegen Limburgia (2-0, red.) werd er zondagmiddag op bezoek bij vv Schaesberg in Landgraaf met 0-0 gelijkgespeeld. De zeer matige wedstrijd verdiende ook niet echt een winnaar. Beide ploegen speelden zeer voorzichtig en kansen waren er nauwelijks. De doelverdedigers Kylian Huijnen (vv Schaesberg) en Bono Barten (Volharding) hadden dan ook bijzonder weinig te doen. Volharding staat na twee duels vierde op de ranglijst en heeft als enige van alle ploegen nog geen tegentreffer hoeven te incasseren.

Volharding begon met het dezelfde basiselftal als vorige week. Dat betekende, dat de van een blessure teruggekeerde sterkhouder Brent Achten vooralsnog op de bank diende plaats te nemen. In de 4e minuut zag Sven Jenniskens namens Volharding zijn schuiver naast het doel verdwijnen. Diezelfde Jenniskens werd na een kwartier hard geraakt op zijn enkel. Scheidsrechter Heuts uit Echt verzuimde om een gele kaart te trekken voor zijn tegenstander. Bij de thuisploeg vielen al binnen 25 minuten twee spelers uit met een hamstringblessure. Het kwam het spel bij Schaesberg niet ten goede. Ook Volharding acteerde ondermaats en was vooral erg slordig in balbezit. In de 37e minuut kon Vincent Buijssen alleen op Huijnen afgaan na een fraaie steekbal van captain Mark Blenckers, maar zijn inzet was te zacht om de Schaesberg-doelman te verontrusten. Even later pakte Huijnen een schuiver van Jenniskens klemvast. Als Volharding er al eens door heen kwam, speelde de roodwitten het slecht uit. Bij een voorzet van Vincent Buijssen was niemand meegelopen, waar dat wel had gemoeten. Teun Jakobs vond nog het zijnet. Op slag van rust kregen de gastheren de eerste mogelijkheden. Een kopbal van invaller Max Schepers verdween ruim naast en een schot van Tim Regtop werd klem gepakt door Bono Barten.

Direct na de rust had Volharding op voorsprong moeten komen, maar Luuk Rühl treuzelde te lang, waardoor Huijnen nog in kon grijpen. Even later verdween aan de andere kant een kopbal van Erik Erps na een hoekschop niet heel ver naast het Volharding-doel. Na een klein uur spelen werd de aangeslagen Sven Jenniskens vervangen door Brent Achten. In het laatste kwartier kregen de bezoekers nog een paar aardige mogelijkheden om alsnog met de winst te vertrekken uit Zuid-Limburg. Eén keer greep Huijnen net op tijd in, voordat Vincent Buijssen kon afdrukken. Een kopbal van Mark Blenckers ontbeerde kracht. En na een voorzet van de voor Lars van Treek ingevallen Rens van Lanen werd een knal van opnieuw Blenckers gekraakt door de Schaesberg-defensie. Er vielen op het laatst nog drie gele kaarten te noteren, goals kwamen er echter niet meer. Zo eindigde het zeer matige duel zoals het begon, met een brilstand.

Karakteristieken:
Schaesberg- Volharding: 0-0 (0-0);
Scheidsrechter: Henk Heuts (Echt);
Roeschouwers: 75;
Gele kaarten: Damano Funken (vv Schaesberg); Nino Janssen en Tom Kessels (beiden Volharding).

Opstelling Volharding: Bono Barten; Gijs Creemers, Lars van Treek (71. Rens van Lanen), Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs; Mark Blenckers, Sven Jenniskens (58. Brent Achten), Rens ten Brinke, Luuk Rühl, Vincent Buijssen