Volharding scoorde zondag twee keer in het bekerduel met Sparta'25: 2-2.
Volharding scoorde zondag twee keer in het bekerduel met Sparta'25: 2-2. Foto: depositphotos

Volharding start met puntendeling aan bekertoernooi

Sport

Eersteklasser Volharding heeft op de valreep een gelijkspel uit het vuur weten te slepen tegen tweedeklasser Sparta’25 uit Beek en Donk. Op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek eindigde het eerste pouleduel in het bekertoernooi in een 2-2 puntendeling. In de extra tijd scoorde Vincent Buijssen de tweede treffer voor de thuisploeg.

De roodwitten begonnen matig aan de wedstrijd en keken na drie minuten spelen in de eerste helft al tegen een 0-1 achterstand aan. Op slag van rust scoorden de gasten tegen de verhouding in de 0-2, waarna na de pauze, in de 55ste minuut, een voorzet van de in de rust ingevallen Sven Jenniskens door een verdediger van Sparta’25 ongelukkig in het eigen doel werd gewerkt: 1-2. In de slotseconde van de wedstrijd, na de 2-2 van Vincent Buijssen, leek Volharding de zege alsnog te pakken, maar het gekrulde afstandsschot van Sven Jenniskens belandde keihard op de lat.