De Volharding-spelers Rens ten Brinke en Sven Jenniskens (rechts) in een duel om de bal. Foto: Persfoto

Volharding besluit oefencampagne met thuiszege

Sport

Volharding heeft zijn oefencampagne afgesloten met een overwinning. Op het eigen sportpark Soetendaal versloeg de eersteklasser uit Vierlingsbeek zaterdagavond derdeklasser Quick 1888 uit Nijmegen met 3-1 (1-0).

Volharding nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Rens van Lanen, die een panklare voorzet van de vanuit de A-jeugd overgekomen Sven Jenniskens doeltreffend afrondde. In de tweede helft voerde het veelvuldig wisselende Volharding de score op door doelpunten van Tim Martens, die, net als Van Lanen in de eerste helft, twee voorzetten van de onbevangen spelende Jenniskens voorbij de doelman van Quick wist te werken. In de slotfase maakten de gasten gebruik van een onachtzaamheid in de Volharding-verdediging, waarna ze de eretreffer scoorden: 3-1.

Volgende week begint de bekercompetitie.

Bekerduels Volharding 1 en 2 - Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)