Mark Blenckers maakte zondag zijn 100ste doelpunt voor Volharding
Mark Blenckers maakte zondag zijn 100ste doelpunt voor Volharding Archieffoto: Toon Gerrits

Volharding jaagt op clubrecord, 100ste goal Mark Blenckers

Sport

Ondanks het kampioenschap van vorige week, lijkt de honger van Volharding nog niet gestild. De roodwitte equipe van trainer Johan Vullings wil het ‘all time’-puntenrecord van de club koste wat kost binnen halen en daar werd nummer drie -en de winnaar van de derde periodetitel- CHC zondag in eigen huis het slachtoffer van: 1-2. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat een gelijkspel de verhoudingen in Den Bosch beter had weergegeven, maar daar had Volharding terecht maling aan. Beide ploegen waren een klasse apart in de derde periode en wonnen al hun zeven voorgaande wedstrijden. Vandaag voegde Volharding aan die serie dus een achtste opeenvolgende overwinning toe. Zes minuten voor tijd kroonde captain Mark Blenckers zich tot matchwinnaar met zijn honderdste officiële doelpunt voor Volharding. Wederom een fraaie mijlpaal voor Blenckers, na zijn 350e officiële wedstrijd tijdens de kampioenswedstrijd van vorige week tegen Vianen Vooruit.

Volharding moest het zondagmiddag doen zonder de geschorsten Luuk Rühl en Melvin de Klijn, die tegen Vianen Vooruit beiden hun vijfde gele kaart ontvingen. Daarnaast kregen Rens ten Brinke en Jordy de Klijn rust van coach Vullings. Daardoor startten Driek van den Beuken, Gijs Timmermans, Luuk van den Boogaard en Tim Martens in de basis tegen CHC. In het begin van de wedstrijd viel het Volharding nauwelijks aan te zien, dat er de hele week feest was gevierd na het behalen van de titel in de tweede klasse F. Binnen no time hadden de gasten uit Vierlingsbeek het duel al kunnen beslissen.  In de 6e minuut verscheen Tim Martens oog-in-oog met CHC-keeper Recep Uluman, maar de aanvaller schoot de bal voorlangs. Een minuut later had ook topschutter Vincent Buijssen de openingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot vrij voor Uluman tegen de doelman aan.

Aan de andere kant was goalie Bono Barten op zijn post bij een inzet van Younes Hadouir. Weer Buijssen was wederom dicht bij de openingstreffer na fraai voorbereidend werk van Mark Blenckers, maar zijn schot werd net op tijd geblokt door de CHC-defensie. In de 22e minuut was het wel raak. Op aangeven van Tim Martens schoot Luuk van den Boogaard de 0-1 binnen. Op het half uur was Bono Barten weer attent bij een poging van Renzo Pereira. Vijf minuten voor rust scheerde een vrije trap van Mark Blenckers de bovenkant van de lat. Even later was CHC dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Younes Hadouir verdween via Bono Barten en de paal naast de voor Hadouir verkeerd kant van het doel.

In de tweede helft leek Volharding er toch enigszins doorheen te zitten en was CHC duidelijk de betere ploeg. Bono Barten had echter geen zin om medewerking te verlenen aan de thuisploeg. In de 52e minuut redde de doelman met de voeten na een inzet van Mouad Hassan. Een uitstekende speler, die volgend jaar gaat spelen bij hoofdklasser OJC uit Rosmalen. Diezelfde Hassan scoorde na ruim een uur wel, al leek hij zich eerst middels een overtreding op Tom Kessels vrij te spelen. Scheidsrechter John van Ooijen uit Meerkerk zag er echter geen overtreding in waarna Hassan, Barten eenvoudig kon passeren: 1-1. In de 70e minuut was het wederom Hassan die Barten onder vuur nam, maar nu bokste de Vierlingsbeekse goalie de bal prima uit zijn doelgebied.

In de laatste twintig minuten hervond Volharding zich weer wat. Vincent Buijssen mikte over het CHC-doel en Brent Achten krulde het leder ruim over de kruising. Weer Buijssen draaide een corner direct op de lat boven Uluman. Zeven minuten voor tijd werd de voor Luuk van den Boogaard ingevallen Stijn van Broek onderuit getrokken binnen de zestien, waarna arbiter Van Ooijen resoluut naar de stip wees. Zoals altijd een appeltje-eitje voor topschutter Vincent Buijssen, zou je zeggen. Ditmaal echter niet. Buijssen mikte de bal op de paal, maar aanvoerder Mark Blenckers was er als de kippen bij om middels de rebound zijn honderdste officiële Volharding-goal binnen te schieten: 1-2. CHC legde zich echter nog niet neer bij een nederlaag. Wederom vond Mouad Hassan tot tweemaal toe Bono Barten op zijn weg. Ook pakte de betrouwbare doelman nog een pegel van invaller Sami Johri. Daardoor bleef het bij 1-2 en boekte Volharding de achtste overwinning op een rij. Met 61 punten doet Volharding het dit seizoen beter dan ooit.

Volgende week zal Volharding op de laatste speeldag het puntenrecord ook nog graag aan willen scherpen tot 64. Op tweede pinksterdag is dan middenmoter Prinses Irene uit Nistelrode te gast op sportpark Soetendaal. Deze wedstrijd zal voor Volharding tevens in het teken staan van huldigingen en afscheid. Zo zit trainer Johan Vulllings voor het laatst op de bank en spelen diverse spelers hun laatste duel in het Volharding-shirt. Naar verwachting zal het een emotioneel einde van een uiterst succesvol seizoen gaan worden. Het duel tussen Volharding en Prinses Irene begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

CHC - Volharding 1-2 (0-1)
Karakteristieken:
Scheidsrechter: John van Ooijen (Meerkerk), 22e min. 0-1 Luuk van den Boogaard, 61e min. 1-1 Mouad Hassan, 84e min. 1-2 Mark Blenckers, toeschouwers: 100.
Gele kaarten: Nicky van Bijsterveld, Yunus Centinkaya en Mounir Hadouir (allen CHC); Driek van den Beuken (Volharding). Bijzonderheid: 84. Vincent Buijssen (Volharding) schiet penalty op de paal; rebound van Mark Blenckers alsnog raak.

Opstelling Volharding: Bono Barten; Driek van den Beuken, Nino Janssen, Tom Kessels (70. Jordy de Klijn), Teun Jakobs; Brent Achten, Mark Blenckers, Gijs Timmermans (65. Rens ten Brinke); Tim Martens (65. Rens van Lanen), Luuk van den Boogaard (77. Stijn van den Broek), Vincent Buijssen