Volharding blijft samen met CHC en DAW medekoploper met tien punten uit vier duels.
Volharding blijft samen met CHC en DAW medekoploper met tien punten uit vier duels. Foto: Persfoto

Opmars Volharding zet door

Sport

Volharding boekte zondagmiddag in de tweede klasse H de derde overwinning op een rij zonder tegengoals. In Vinkel werd hekkensluiter EVVC eenvoudig teruggewezen: 0-2. Goudhaantje was andermaal Vincent Buijssen. Hij nam beide treffers -allebei van een grote schoonheid- voor zijn rekening en staat daardoor op vier goals na evenzovele wedstrijden. Volharding blijft samen met CHC en DAW medekoploper met tien punten uit vier duels. Alle teams hebben bovendien een doelsaldo van plus acht.

Volharding heeft het door mekaar erg lastig in Vinkel. Ditmaal viel dat echter reuze mee. EVVC wordt in extreme mate geplaagd door het blessurespook en staat niet voor niets laatste op de ranglijst. Liefst zes vaste basisspelers ontbraken onder wie sterkhouder en aanvoerder Gerwin van den Boom (die in het verleden Volharding nog al eens pijn deed met zijn doelpunten, red.). Daardoor stond er zeer veel jeugd aan de aftrap bij de Vinkelnaren en die konden het Volharding vanmiddag geen moment lastig maken. Ze mochten uiteindelijk niet klagen, dat het uiteindelijk slechts bij 0-2 bleef.

Ook Volharding is elke week verre van compleet. Trainer Johan Vullings heeft echter een dusdanig brede groep dat een aantal spelers inwisselbaar lijkt. Naast de al langdurig geblesseerden Gijs Hendriks en Thomas Rijn haakte ook aanvaller Luuk van den Boogaard deze week met een kwetsuur af. Daarnaast stond ook centrale verdediger Nino Janssen niet aan de aftrap vanwege ziekte. Ook ontbraken Melvin de Klijn vanwege vakantie en Driek van den Beuken door een schorsing. Daardoor begon Lars van Treek als rechtsback. Jordi de Klijn keerde na bijn twee jaar blessureleed terug als centrale verdediger en deed dat voortreffelijk. De 35-jarige aanvoerder Mark Blenckers verscheen eveneens aan de aftrap, voor het eerst in de lopende competitie.

Volharding had het duel al snel kunnen en moeten beslissen. Al na zes minuten zag Rens ten Brinke (samen met Brent Achten een sterke tandem als controleurs op het middenveld, red.) zijn inzet gestopt door de geweldig keepende EVVC-doelman Dilan Heurkens en de rebound werd door Kas van den Bosch keihard tegen de onderkant van de lat gepoeierd. Vijf minuten later werd een schot van Mark Blenckers van de lijn gehaald. De grootste kans was echter voor Vincent Buijssen. Hij schoot helemaal vrij voor doel tegen Heurkens aan. Daarna duurde het tot vlak voor rust, voordat de gasten eindelijk op voorsprong kwamen. Kas van de Bosch speelde Mark Blenckers aan, die de bal vervolgens direct doorspeelde naar Vincent Buijssen. Buijssen bedacht zich geen moment en trapte de bal in één vloeiende beweging langs Heurkens: 0-1. Even later schoot Buijssen nog hoog over, wederom op aangeven van Blenckers.

In de tweede helft kwam de aangeslagen Lars van Treek bij Volharding niet meer terug op het veld, Hij werd vervangen door Nick Joosten. Tot de 70e minuut gebeurde er vervolgens nauwelijks iets noemenswaardigs. Toen werd er bij Volharding een dubbele wissel toegepast. Mark Blenckers en Luuk Rühl moesten het veld ruimen. Zij werden vervangen door Rens van Lanen en de van Gemert over gekomen Stijn van den Broek. Het waren Van den Broek’s eerste minuten na een langdurige blessure.

Drie minuten na die wissels had Vincent Buijssen zijn tweede goal kunnen maken. Hij leek alleen op doel af te gaan, maar hij speelde de bal toch af naar de luide roepende Kas van den Bosch. Van den Bosch kon echter niet afronden, waar Buijssen waarschijnlijk wel had getroffen. Even later lieten de invallers zich zien. Stijn van den Broek vond Rens van Lanen, maar die mikte te hoog met zijn hoofd. In de 82e minuut besliste Volharding de wedstrijd eindelijk. Weer was het Vincent Buijssen die de bal fantastisch binnen krulde voorbij de kansloze Heurkens: 0-2. Smetje op de wedstrijd was nog de rode kaart in de slotfase van de net bij Volharding ingevallen Tim Martens. Koud in het veld leek hij kortsluiting in zijn hoofd te krijgen.

Zonder enig aanleiding torpedeerde hij EVVC-aanvoerder Pim van der Doelen en scheidsrechter Rick Nelemans uit Zundert kon niet veel anders doen dan Martens wegsturen. In de extra tijd van de wedstrijd moest Volharding-goalie Bono Barten zowaar voor de eerste keer handelend optreden. Hij ranselde een schot van Rob van Wanrooij stijlvol uit zijn doel.

Volgende week speelt Volharding thuis tegen Helvoirt. De nummer vijf van de ranglijst was tot vandaag nog zonder puntenverlies en had nog geen enkel tegendoelpunt hoeven te incasseren. Zondagmiddag kreeg Helvoirt ze in eigen huis echter met liefst 2-6 gemeten van medekoploper DAW uit Schaijk. Het belooft komende zondag op sportpark Soetendaal een leuke wedstrijd te worden tussen twee aanvallende teams.